Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Sajtos lencsekrémleves
		Hozzávalók: fél kiló lencse 20 deka füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evõkanál mustár fokhagyma, só, babérlevél.		
			
		
		Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az elõzõl este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára fõzzük. A megfõtt lencsét szitán áttörjük vagy  turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet. Kockára vágott füstölt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
	
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!