rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rizsben sült tojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy evõkanál olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagyma felét megforgatom benne a rizst és kb. másfélszeres mennyiségû vízzel felengedem. A húsleveskockával ízesítem és puhára fûzöm. Közben egy másik edényben a megmaradt olajon megfonnyasztom a megmaradt hagymát és beleteszem a paradicsompürét és vízzel paradicsommártást készítek.

    Ha a rizs megpuhult összekeverem a paradicsommártással és a reszelt sajt felével és az egészet egy tûzálló tálban elsimítom. Vizes merõkanállal mélyedéseket nyomok a rizsbe és mindegyikbe egy tojást ütök. A tetejét a megmaradt reszelt sajttal megszórom. Addig sütöm amíg a tojások fehérje megkeményedik. Csemegeuborkát kínálok hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Zöldséges pecsenye

    Egy kiló szép felsál szeletet tegyünk lábasba egy kanál zsírral, sóval és két deci ecettel. Tegyünk bele egy szál tiszta és karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, egy fô vöröshagymát és néhány szem borsot.

  • Spenót focipálya

    Elkészítés:
    A fagyos parajpürét tegyük fel 3 dl, Delikát8-cal ízesített vízben, fedõ alatt fõni. Egy másik lábosban készítsünk rántást. A margarinban pirítsuk röviden a lisztet, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és keverjük el a hideg tejjel csomómentesre. Ha a parajpüré megolvadt már a vízben keverjük jól el, és a forrásban lévõ parajhoz adjuk hozzá a rántást és forraljuk további 3-5 percig. Ízlés szerint ízesítsük tovább Delikát8-cal és fehérborssal.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Zöldfûszeres mártás

    Hozzávalók: 1/2 csésze (1,25 dl) sózott vaj, 1/2 citrom leve, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer (metélõhagyma, tárkony, petrezselyem, stb.)

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Túrós tészta gyümölcsökkel

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kockatészta
    - 3 dl tejföl
    - 50 dkg túró
    - 3 tojás
    - 15 dkg cukor
    - reszelt citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg szeder

    A formához:

    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Szalonnás lepény

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 15 dkg finomliszt, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés tej;

  • Ananászkrém

    Hozzávalók: (20 pohár krémhez): 10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Baklava

    Hozzávalók:
    150 g dióbél, 150 g mogyoróbél, 150 g mandula, 360 g kristálycukor, 150 g mez, 3 kávéskanál õrölt szegfûszeg, 3 kávéskanál õrölt fahéj, 12 db réteslap, 300 g margarin, 1 tojás.

  • Kétszínû keksz

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 evõkanál kakaópor.

  • Vaniliamártás (vaniliaszósz, vanailiaöntet)

    Hozzávalók: 8 dl tej, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 4 dkg liszt, 1 rúd vanilia, 1 EK vaj.

  • Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

    Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

  • Angol húsvéti kalácskák

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 20-25 kdg vegyes aszalt gyümölcs, 3 dl tej, 5 dkg margarin, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt kardamom, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...