2024.03.29. - Auguszta

Rizsben sült tojás

Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy evõkanál olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagyma felét megforgatom benne a rizst és kb. másfélszeres mennyiségû vízzel felengedem. A húsleveskockával ízesítem és puhára fûzöm. Közben egy másik edényben a megmaradt olajon megfonnyasztom a megmaradt hagymát és beleteszem a paradicsompürét és vízzel paradicsommártást készítek.

Ha a rizs megpuhult összekeverem a paradicsommártással és a reszelt sajt felével és az egészet egy tûzálló tálban elsimítom. Vizes merõkanállal mélyedéseket nyomok a rizsbe és mindegyikbe egy tojást ütök. A tetejét a megmaradt reszelt sajttal megszórom. Addig sütöm amíg a tojások fehérje megkeményedik. Csemegeuborkát kínálok hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!