rss
  • Hideg torma mártás

  • Share on Tumblr

    A tormagyökeret megtisztítjuk, megmossuk s tiszta ruhával leszárítva, megreszeljük.

    Ha nagyon erõs a torma s nem kedveljük olyan erõsen, rövid idõre a nyitott sütõbe tehetjük, de vigyázva, hogy fehér színét megtartsa. Ha kivettük, ráöntünk egy kanál húslevest s csak azután készítjük el ecet, olaj, só s egy kis cukorral a mártást.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 4 evõkanál házi baracklekvár
    - 4 evõkanál rum
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 2 dl tej
    - 30 dkg darált keksz

    Töltelék:

    - kevés tej
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 10 dkg kókuszreszelék

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Méteres sütemény

    Hozzávalók:

    A tetejére:

    - 30 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 evõkanál rum
    - 30 dkg porcukor
    - 5 evõkanál kristálycukor
    - 7,5 dl tej
    - 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor
    - 30 dkg margarin

    A tésztához:

    - 2 púpozott evõkanál keserû kakaópor
    - 52 dkg finomliszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 2+1 dl szobahõmérsékletû víz
    - 52 dkg porcukor
    - 8 db nagy tojás
    - 25 dkg margarin

  • Vörösbormártás salottahagymával

    Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evõkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velõs csont, 2 dl vörösbor, 3 evõkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, õrölt fekete bors, 1 evõkanál vágott petrezselyem;

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Kapros tejfölleves buggyantott tojással

    Hozzávalók: 5 cl étolaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó kapor, 3 dl tejföl, 1 db citrom, 4 db tojás, pirospaprika, só.

  • Csokis-rumos golyók

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!

  • Igazi cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Sárgarépakrémleves tejszínesen

    Sárgarépakrémleves tejszínesenElkészítés: A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl). Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk. (Ha valaki hígabban szereti, tejjel hígítható.)

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Szerb rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 4 evõkanál zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom;

  • Burgonyás knédli

    Hozzávalók: 80 dkg forró fõtt burgonya, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, 1 ek vaj, 2 db tojás, fél ek só, 1 marék pirított zsemlekocka.

  • Tárkonyos csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Császár-spagetti (bacon)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj