rss
  • Hideg torma mártás

  • Share on Tumblr

    A tormagyökeret megtisztítjuk, megmossuk s tiszta ruhával leszárítva, megreszeljük.

    Ha nagyon erõs a torma s nem kedveljük olyan erõsen, rövid idõre a nyitott sütõbe tehetjük, de vigyázva, hogy fehér színét megtartsa. Ha kivettük, ráöntünk egy kanál húslevest s csak azután készítjük el ecet, olaj, só s egy kis cukorral a mártást.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babos zölségtál pulykahússal

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 300 g zöldbab, só, 200 g filézett pulykamell, 2 ek. fõzõvaj, bors, 250 g sárgarépa, 1 cs. zöldhagyma, 2 cs. metélõhagyma, 100 ml olívaolaj, 2 ek. aprított mandula.

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Rakott parajos spagetti

    A spagettit sós vízben kifõzzük, leszûrjük, öblítjük. A besamelbe belekeverjük a megfõzött parajpürét, a darált füstölt kolbászt és a tojások sárgáját. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott tepsibe teszünk egy réteg kifõtt spagettit, s rákenjük a parajkrémet, erre ismét spagetti kerül. tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Sütõbe téve átforrósítjuk addig, míg a teteje megpirul.

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Csülök Pékné módra

    Csülköt felteszem fõni, fûszeres (só, bors, ízlés szerint). Egészen pontosan felteszem a vizet melegedni, amikor forr, akkor beledobom a csülköt. Ez azért fontos, mert így a külseje hirtelen "bezáródik" és az íze benne marad.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Tejfölös, gombás sertésszelet

    Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.

  • Sajtos-tejfölös rakott törtburgonya padlizsánnal és gombával

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 padlizsán, 1 doboz tejföl (nagy), 1-2 üveg gomba (vagy fél kiló friss), 5-6 szelet bacon, 20 dkg sajt, só, bors, köménymag, ételízesítõ, vaj vagy margarin.

  • Isler házilag

    Isler házilagEgy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Almafõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 4 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 evõkanál ecet, kevés só, 1 dl tejfel vagy yoghurt.

  • Kapros kelbimbó

    Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szõlõ, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.

  • Sajtos stangli

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg finomliszt, egy tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Receptkönyv Haydn kulináris utazásaival

    Bécs - Joseph Haydn kedvenc receptjeit is tartalmazza az a szakácskönyv, amelyet a közelmúltban mutattak be a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban.

    A kötet szerzõje, Thomas Freudensprung osztrák színész és hobbiszakács 108 korabeli receptet gyûjtött össze, utalva a nagy zeneszerzõ 108 szimfóniájára. Az ORF magyar nyelvû honlapján található beszámoló szerint az olvasók tulajdonképpen egy kulináris idõutazáson vehetnek részt a könyv segítségével.

  • Multifruit

    Vegyünk ½ banánt, 1 kisebb érett körtét és 1 õszibarackot.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.