2024.05.13. - Szervác, Imola

Szilvás piskóta

Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Áztassa a szilvákat 2 órán át meleg vízben. Egy tálban keverje össze a lisztet a sütõporral, a cukorral, sóval és a tojással. Fokozatosan adja hozzá a tejet. Alaposan vajazza ki a tartályt. Tegye a megáztatott szilvákat az edény aljára, majd öntse rá a keveréket. Dobjon rá néhány darab vajat. Kapcsolja a készüléket 1-es fokozatra. Lefedve hagyja 40 percig fõni. Fordítsa ki egy tálra és melegen tálalja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!