rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Gomba tükörtojással

  • Share on Tumblr

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

    Finomra vágott zöld petrezselymet és egy késhegynyi paprikát teszünk bele, úgy szintén egy kanálnyi lisztet hintünk rá. Ha liszttel kissé pároltuk, felöntjük egy kevés vízzel, megsózzuk s hagyjuk forrni lassan. Aztán két kanál jó tejfelt teszünk hozzá, evvel is forrni hagyjuk s ez alatt sütünk pár tükörtojást. A gombát mély tálban tálaljuk s fölül rárakjuk a kisült tojásokat.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bazsalikomos gombóc sült gombával

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g lisztes krumpli, só, 2 szelet szendvicskenyér, 2 tojássárgája, 40 g burgonyaliszt, 200-200 g shiitake és csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. napraforgóolaj, bors, 300 ml leves , 2 ek. tejszín, 4 ek. aprított bazsalikom.

  • Brokkolis csirkemell tekercs

    Hozzávalók:

    3 db filézett csirkemell – szeletelve, 3 nagyobb brokkoli, 50 dkg trappista sajt, 0,5 dl tejszín, 3 db tojás, kevés bors, só

  • Csörögefánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 tojássárgája, 17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, negyed teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Zöldséges gomba

    Hozzávalók: 50 deka gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, egy evõkanál zsír, vagy két evõkanál olaj, 50 deka vegyes zöldség, 1 deci tejföl, só, törött bors.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Répás muffin

    Hozzávalók:

    2 bögre liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj és pici só, 1/4 bögre kókuszreszelék, 1/2 bögre darált dió v. mandula és 1/2 bögre mazsola, 1 és 1/4 bögre cukor (barnával jobb), 1 bögre olaj, 3 egész tojás és 1 cs vaniliás cukor vagy vaniliarúd kikapart belseje

  • Sajtos roló

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    - 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    - 10 dkg mascarpone
    - 15 dkg sajt
    - 7 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 1 evõkanál liszt
    - 1,5 dl tej
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Kis kalácsok (Briosch)

    Kovászt készítünk elõbb 2 deka élesztõ, kevés langyos tej és 7 deka lisztbõl.

  • Kókuszkocka

    KókuszkockaA tejet kissé fellangyosítjuk, majd ebben a tejben felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi alapanyaggal jó alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, (vagy rakhatunk a tepsibe sütőpapírt is, ki melyik megoldást szereti jobban) majd közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt a tészta egyforma kockákra vágjuk össze. A máz hozzávalóit összeforraljuk. (Egy kicsit hagyjuk hűlni, mert ha nagyon forrón mártjuk bele, könnyen szétmállhat a tészta.) Ebbe mártjuk a kockákra felszeletelt tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Sült csülök töltve

    Hozzávalók:

    - 2,5 kg sovány csülök
    - 1 ek só
    - 1 tk egész bors
    - 3 gerezd fokhagyma

    Töltelékhez:

    - 25 dkg darált sertéshús
    - 8 dkg rizs
    - 2 ek olaj
    - 1 tk só
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 mk majoránna
    - 1 db közepes vöröshagyma
    - 1 db tojás

    Sütéshez:

    - 1 ek olaj
    - 1 dl sör

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Narancsturmix

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 1 dl méz, 1,4 liter tej, 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 6 db tojás, 15 dkg sonka, 1 pohár tejföl, reszelt sajt, só és vaj.

  • Párolt pecsenyekaraj mustáros szószban

    Hozzávalók:

    karaj, grillfûszer keverék, õrölt szerecsendió, 3 dl must, 1 nagyobb fürt szõlõ, 1 csomag tökmag, 1 csomag rizs, liszt

  • Sajtos spagetti

    Fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.