2024.05.13. - Szervác, Imola

Sült oldalas (Rippenfleisch)

Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az oldalast a böllérrel szép darabokra (8-10 cm x 6-7 cm) vágatom. A húsokat besózom és egy nagyobb lábasba teszem, fél liter vizet és egy jó fanálnyi zsírt teszek alá, majd hozzáteszem a félbevágott hagymákat és a tisztított fokhagymagerezdeket.

Elõször fedõ alatt, majd kb fél óra után még kb 40 percig fedõ nélkül kis lángon sütöm.
Illik hozzá a fõtt burgonya, ecetes paprika, ecetes uborka és mindenek elõtt a puha kenyér.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!