rss
  • Habos rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.

    loading...

    A rizst annyi vízben tesszük fel fõni, amennyi ellepi és a vajat meg a csipetnyi sót beledobjuk. Ha a vizet magába szívta, a tejet hozzáöntve puhára fõzzük. Ha már egy kicsit kihûlt, bármilyen nyers, vágott gyümölccsel összekeverjük és tûzálló tálra koszorú alakban, felhalmozzuk.

    A tojások sárgáját két evõkanál cukorral, késhegynyi rétesliszttel és a kakaóporral kikeverjük. Végül hideg tejjel felengedjük, és gõzön sûrûre fõzzük. A gõzrõl levéve belekeverjük a rumot és a rizskoszorú közepére, öntjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a rizskoszorú tetejére, simítjuk és a sütõben épp csak addig sütjük, amíg a hab szép rózsaszínû nem lesz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csuka citrommal

    Hozzávalók négy személyre: 1 kg csuka, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 citrom, 3 dl olaj, 4 evõkanál citrommártás.

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 4-6 személyre: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Túrós tészta gyümölcsökkel

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kockatészta
    - 3 dl tejföl
    - 50 dkg túró
    - 3 tojás
    - 15 dkg cukor
    - reszelt citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg szeder

    A formához:

    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Birsalmaleves

    Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Sörös kukoricafánk

    Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál kukoricaliszt, 1 dl barna sör, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütõpor, kevés finomliszt;

  • Lágy csokis töltött keksz

    Hozzávalók 30 db kekszhez: 140 g vaj, 140 g porcukor, 2 tojás sárgája, 255 g finomliszt, 1/2 tasak sütõpor, 30 g cukrozatlan kakaópor, 30 g kis /ét-, tej- vagy fehér/ csokoládékocka, 1 db 4 es 1 db 5 cm-es tésztaszaggató.

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Kukoricás nyúlragu

    Hozzávalók:

    1 db házinyúl eleje és belsõsége, 8 dkg kolozsvári szalonna, 1 póréhagyma (10 cm-nyi), 1 evõkanál liszt, 2-3 piros színû zöldpaprika vagy paradicsompaprika, 2 doboz konzerv csemegekukorica, só

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Kínai tojásleves

    Hozzávalók: 8 dl húsleves, 10 dkg gomba, 5 dkg bambuszrügy, 5 dkg kígyóuborka, 3 tojás, 1 paradicsom, 1 kk. szezámolaj, egész bors, só.

  • Bakker lecsó

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Lasagne al forno con verdure

    Hozzávalók: 40 dkg Lasagne tészta (friss vagy "száraz"), 25 dkg ricotta (olasz túró), 50 dkg spenót (friss vagy fagyasztott), 30 dkg paradicsompüré, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 5 dkg parmezán sajt (reszelt), 2-3 ek extra szûz olíva olaj, ízlés szer dkg só, 5 dkg liszt, 200 ml húslé, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet kakukkfû.

  • Eper cukorban

    Egy kiló epret mosatlanul, száraival együtt egy mély tálba teszünk s 4 citrom levét rányomva 4 óra hosszat abban állni hagyjuk, néha kicsit megrázva, hogy a lé mindenütt érhesse. Azután vízbe tesszük, megmossuk, száraitól megtisztítva szitára rakjuk.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Tepertõs leveles pogácsa

    Hozzávalók: 15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Törpeharcsa fehérborban

    Hozzávalók: 100 dkg törpeharcsa, 2 dl félédes fehérbor, 1 citrom, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, 30 dkg fehér csemegeszõlõ, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg, sárgarépa, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg liszt, só;

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

loading...