rss
  • Vegyes zöldségsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15-20 dkg konzerv sárgarépa; -zöldbab, -zöldborsó, -spárga, -kukorica, -gomba, 1 kis fej lilahagyma, 1 csomó metélõhagyma, 1 nagy paradicsom, 3 evõkanál 5%-os borecet, 6 evõkanál olaj, 1 csipet cukor, só.

    A leszûrt konzerv sárgarépát, -zöldbabot, -zöldborsót, -spárgát, -kukoricát, gerezdre vágott -gombát összekeverjük a cikkekre vágott paradicsommal. Az olajból, ecetbõl, finomra vágott metélõ- és lilahagymából, kevés cukorral, sóval öntetet készítünk. Ezzel öntjük le a zöldségeket, és összekeverjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szõlõs rizskók

    Hozzávalók:

    - 20 dkg hosszúszemû rizs
    - só
    - tej
    - 2 tojás
    - 4 dkg vaj
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 kiskanál vanília-esszencia
    - 8 dkg piros szõlõ
    - 8 dkg fehér szõlõ
    - vaj és édes morzsa a kuglófforma kikenéséhez, beszórásához

    A csokoládéöntethez:

    - 15 dkg étcsokoládé
    - 1 dl 30%-os tejszín
    - 2 evõkanál rum
    - friss menta a díszítéshez

  • Házi gesztenyés tekercs

    Házi gesztenyés tekercsA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Gyors csokis kocka

    Gyors csokis kockaA cukrot a vajat és a vaníliaaromát krémes állagúra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és felverjük. A sütőport,a kakaóport és a lisztet összeszitáljuk és a tojásos masszához adjuk, a tejet is hozzáöntjük. Kivajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük a kész masszát. 190 fokon 55 percig sütjük. Ha kisült a tepsiben hagyjuk kihűlni. A sütemény tölthető csoki krémmel vagy valamilyen gyümölcsízzel is. De magában is fogyasztható, a tetejét bevonhatjuk csokival, de porcukorral megszórva is finom.

  • Tepsis gombás csirke

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirke felsõcomb
    - 4 ek napraforgó olaj
    - 25 dkg gomba
    - 3-4 sárgarépa
    - 1 tk bors
    - só
    - 2 kg burgonya
    - 2 paradicsom
    - napraforgó olaj vagy zsír a tepsihez
    - 1 dl víz

  • Húsos rakott karalábé

    Hozzávalók:

    - 6-8 db karalábé
    - 40 dkg darált sertéshús
    - 1 tojás
    - 1 db nagyobb hagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek házi paprikakrém
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1 dl tejföl
    - 2 ek olívaolaj

  • Serpenyõs süllõ

    A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tûzzünk minden elsõ irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Penne babbal

    Hozzávalók: 50 dkg penne, 30 dkg fõtt fehér bab, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 6 dkg pecorino vagy más, erõteljes ízû juhsajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis piros chili, 2 rozmaringág, néhány szál zellerzöld, 2-3 evõkanál olívaolaj, só, bors.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, 1/2-1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár;

  • Töltött avokádó

    Hozzávalók:

    2 érett avokádó, 1 zellerdarab, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg dióbél, 10 dkg fekete olajbogyó, 1 citrom leve, 4 evõkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál koriander, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Karfiol és krumpli curry

    Hozzávalók:
    ¼ darab karfiol, 2 fej közepes lilahagyma, 2 közepes burgonya, 2 nagyobb paradicsom, fokhagyma, gyömbér, 50 ml étolaj, 1 tk kurkuma, 1 tk õrölt koriander, 1 tk garam masala, chilipor (ízlés szerint),1 tk sûrített paradicsom, 2dl víz, 1 tk só, petrezselyem zöldje;

  • Italok, amelyeket a vegetáriánusok is örömmel iszogathatnak

    Hûsítõ, és vitaminban gazdag. Ízletes, és jó gondolni rá. Igyunk házilag készített üdítõ italokat, abban biztosra vehetjük, hogy nincs vagy csak minimális a (permetszerbõl vagy tartósítószerbõl származó) káros anyag tartalom...

  • Pancettás penne

    Hozzávalók: 15 dkg pancetta (olasz sonka) kockára vágva, 1 sütni való tök (hosszúkás), 30 dkg penne tészta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg parmezán, 1 marék fenyõmag, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sampinyongomba, 5 dl húsleves alaplé, 2 rozmaringágacska, olívaolaj, só, bors.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;