2024.05.06. - Ivett, Frida

Kecskesajtos bárányérmék

Hozzávalók 4 személyre: 2 bárány bélszín, 20 dkg kecskesajt, 80 dkg vegyes zöldség (zöld, sárga és piros húsú paprika, paradicsom, padlizsán), 20 dkg cékla, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, rozmaring, kakukkfû, chili
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pác hozzávalóit (olaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, rozmaring, kakukkfû, chili) tálban összekeverjük. A zöldségeket egészben belemártjuk a pácba, és faszénparázs fölé, vagy grillsütõbe helyezzük. Puhulásig sütjük, kihûlve nagyobb darabokra vágjuk.

Közben a megtisztított céklát lereszeljük és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. A bárány bélszínt forró olajon nagy lángon, körös-körül megpirítjuk áttesszük egy tûzálló tálba, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütõben ízlés szerint félangolosra vagy egészen átsütjük.

A húst felszeleteljük, ráhelyezünk 1-1 vékony szelet kecskesajtot, és a sült zöldségekkel körítjük. Ropogós céklával és friss rozmaringággal díszítve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!