Hozzávalók: 1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evõkanálnyi mentalevél vágva, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az uborkát megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a magrészt kanállal kikaparjuk. Ezután apró kockákra vágjuk, ebbõl egy keveset félre teszünk a tálaláshoz. Merülõ mixerbe tesszük, és a joghurttal együtt összeturmixoljuk.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és az olíva olajat. A citrom levét és az összevágott friss zöldeket is, majd még egyszer összekeverjük, és egy órára a hûtõbe tesszük tálalásig.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!