2024.05.08. - Mihály

Tepsis burgonya LUPO módra

Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított burgonyát kb. fél centis szeletekre vágjuk, és két részre osztjuk. Az elsõ felét a margarinnal kikent tepsi aljára rétegezzük. Megszórjuk vegetával. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és szintén kétfelé osztjuk. A hagyma felét a tepsiben lévõ burgonyára rakjuk. A csont nélküli és szeletekre vágott tarját gyengén kiverjük, flekken fûszerkeverékkel megszórjuk, lisztben megforgatjuk, és olajban elõsütjük.

Az elõsütött húst a hagymára terítjük. A füstölt szalonnát a fennmaradt olajban " kakastaréj " formára kisütjük, és a húsra helyezzük.

Erre újra egy réteg hagyma kerül, majd az egészet beterítjük burgonyával, és megszórjuk vegetával. Tejfölt összekeverjük reszelt sajttal, és a burgonya tetejére öntjük. Alufóliával letakarjuk, és sütõbe tesszük. A sütés utolsó harmadában a fóliát levesszük, és a tetejét megpirítjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!