rss
  • Unicumturmix

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 dl tej, 0,5 dl mez, 2 dl Unicum, 2 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2dl ásványvíz.

    loading...

    A hideg tejet a mezzel, a tojássárgákkal is az Unicummal habosra turmixoljuk. Porcukorral és citromlével ízesítjük.

    Végül hozzáöntjük az ásványvizet, és jól összekeverjük.

    Lehûtve poharakba töltjük és citromkarikákkal diszitjûk a poharak szélet.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karamellás vegyes befõtt

    Készítsünk karamellát az alábbi módón: kristálycukrot lábasban folytonosan keverve megolvasztunk, míg halványsárga nem lesz.

  • Cseresznyés muffin

    Cseresznyés muffinA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát. Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk. A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Az anorexiáról és a bulimiáról röviden

    A világon sok ember szenved táplálkozási zavarban. A legtöbben, akik megbetegszenek fiatal lányok és fiatal nõk - õk teszik ki az összes beteg 90 százalékát. A fiatal lányok és nõk kb. 1 %-a szenved anorexiában és kb. 1- 3 %-uk bulimia nervosában.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Mandulás barnarizs

    Hozzávalók 5 személyre: 0.5 kg barnarizs, 1.5 pohár mandula.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Finn palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Zöldségpástétom

    Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 20 dkg friss, vagy fél csomag mirelit zöldborsó, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, 3 db tojás, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál zsemlemorzsa 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Franciasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg fõtt sárgarépa, 10 dkg fõtt fehérrépa, 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg fõtt zöldborsó, 20 dkg alma, 20 dkg ecetes uborka, tartármártás, mustár, citromlé, õrölt bors, só.

  • Tojáslikõrös húsvétitorta

    Hozzávalók: 12 szelethez, 100 g liszt, 50 g margarin, 3 ek. cukor, 1 tojássárgája, 1 db kész sárga piskótatorta;

    A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Sissy torta

    Hozzávalók: A tésztához: 7db tojás sárgája, 60 g porcukor, (kihabosítani) 7 db tojásfehérje, 60 g kristálycukor,(kemény habnak) 70 g liszt, 10 g sütõpor, 70 g pirított darált mandula. Krémhez: 50 g vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor. Díszítéshez: 150 g étcsoki, 50 g pirított mandula, 50 ml Sissy krémlikõr.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Vaníliás tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg vaníliaízû fagyi, 10 dkg porcukor, 1 dl tojáslikõr, 1 l tej.

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Csokis-meggyes torta

    Csokis-meggyes tortaÖt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

loading...