2024.05.14. - Bonifác

Argentin rakott bab

Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fõzzük meg a babot sós vízben. 1 ek. zsíron kevergetve pirítsuk 10 percig a húst, hagymát. A maradék zsírt, paradicsompürét, paprikát, szurokfüvet másik serpenyõben a paprika fonnyadásáig pirítsuk. Tûzálló edénybe tegyünk 1- 1 sor húst, babot, öntsük rá a mártás felét, szórjuk be petrezselyemmel. Így folytassuk, míg el nem fogy minden. Locsoljuk meg a tetejét citromlével, tegyünk rá szalonnaszeleteket.

Közepes sütõben, lefedve 20-25 percig süssük, vagy míg a szalonna a tetején megsül.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!