A veséket félbe vágjuk, és minden fehér, faggyús részt kiszedünk belõlük. Az olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, majd átsütjük rajta a vékony szeletekre vágott vesét. Meghintjük tárkonnyal és egy-két evõkanál vízzel, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve puhára pároljuk. Ezután néhány csepp tárkonyecettel ízesítjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók (4 személyre):
75 dkg sertésvese,
2 evõkanál olaj,
2 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 kiskanál liszt,
Kiskanálnyi õrölt tárkony,
Kevés tárkonyecet,
Só
A lisztet a tejföllel simára keverjük, és azzal habarjuk be a kész vesét. Jól összeforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és közvetlenül tálalás elõtt megsózzuk. Petrezselymes rizst kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!