2024.05.06. - Ivett, Frida

Currys csirke

Hozzávalók:

4 csirkecomb, 4 csirkeszárny, darabka friss gyömbér, 1 tojássárgája 4 evõkanál olaj, só, bors, 2 evõkanál porított curry, 1 evõkanál méz, 1 teáskanál összezúzott koriandermag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyömbért meghámozzuk és finomra reszeljük, majd a tojássárgájával, az olajjal, a sóval és a borssal simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a curryt, a mézet és a koriandert.

A csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a curry-pasztával. A húst 2-3 órán át érleljük. A húsról felitatjuk a nedvességet, és gyakori forgatás mellett kb. 12 percig grillezzük.
Currys csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!