2024.05.06. - Ivett, Frida

Almás rakottas

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és a tejjel és annyi vízzel leöntjük, hogy éppen ellepje. Kissé megsózzuk, és lefedve addig pároljuk, amíg a tejet magába nem szívja. Közben az almát meghámozzuk és felszeleteljük.

Egy tûzálló tálat kizsírozzuk, aljára egy sor tejben fõt burgonyát terítünk, egy sor almával befedjük és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön, amit a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal megöntözünk. Elõmelegített forró sütõben kb. negyedóráig sütjük. Könnyû köret.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!