rss
  • Görög tepsiben sült krumpli

  • Share on Tumblr

    8 nagy szem krumpli (1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.

    A krumplit héjában sós vízben 20 percig fõzöm. A sütõt elõmelegítem (220 fok, gáznál 3-4). A krumplit meghámozom és hosszanti irányban négyfelé vágom. Olajozott sütõlemezre helyezem és olajjal beecsetelem. Sózom, borsozom és közésõ sinen 10-12 percig sütöm. Ha van grillezõje is a sütõnek, akkor az utolsó 2-3 percben azt is kapcsold be!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyári saláta

    Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db zöldpaprika (sárga), olívaolaj, só. Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fûszerkeverék (kardamon, koriander, fehér bors), 1 kávéskanál cukor.

  • Rakott hús gombásan

    Rakott hús gombásanA húst vékonyra szeleteljük, és paprikás zsírban, megsózva, fedő alatt, puhára pároljuk. Míg a hús párolódik másik edényben zsírban megpároljuk a rizst és külön a felszeletelt gombát. Kiolajozott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba lerakunk egy sor húst, megöntözzük a levével, erre egy sor rizst, majd egy sor gombát rakunk. Amennyi az anyagunk, attól függően ismételjük a lerakást. A felső réteg mindig rizs legyen. Megöntözzük hígított paradicsompürével, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Magyaros burgonyaleves (Krumplileves)

    Fél kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, egy nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk só, 1 ek pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Sonkás melegszendvics

    Hozzávalók: 2 szelet fehérkenyér, 2 szép szelet sonka, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dkg reszelt sajt.

  • Túrós áfonyás rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Rizsben sült tojás

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

  • Barbara

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Hagymás-olajos sárgabab-saláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv (sárga színû) zöldbab, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál almaecet, 1 közepes fej lilahagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csipet cukor, só.

  • Zöldséges ragu

    Zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és már tálalható is. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

  • Burgonyás fánk

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 12,5 dkg liszt
    - 4 dkg vaj vagy margarin
    - só
    - olaj
    - 4 dkg reszelt sajt

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Káposztás palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 1 kg fejes káposzta, só, 5 dkg zsír, 2 dkg cukor, bors.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

  • Húspuding

    Hozzávalók: marhahús 0.5 kg, szalonna 7 dkg, zsemle 1 db, tojás 3 db, tejfel 3 ek., hagyma 1/4 fej.

  • Ázsiai csirkemell

    Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg bambuszrügy, 4 db zöldpaprika, 2 evõkanál chilipaszta vagy összedarabolt chilipaprika, 4 evõkanál szójaszósz, 1 kiskanál étkezési keményítõ, 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros), 2 db sárgarépa, 10 dkg tört mogyoró, 2 db paradicsom, 50 dkg spagetti tészta, só, bors, olívaolaj.