2024.04.19. - Emma

Rénszarvasos muffinok

Rénszarvasos muffinok
Rénszarvasos muffinokA lisztet szitáljuk össze a kakaóporral. A kakaós lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat, és simára keverjük. A tésztát elosztjuk a kapszlival bélelt muffinformában (szilikonos esetén nem kell) kb. háromnegyedéig töltsük, mert nőni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt, végül elkeverjük benne a puha vajat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön, de ne hűtőbe, utána díszíthetjük vele a süteményeket.
Nyomózsákkal vagy kanál segítségével megkenjük a muffinok tetejét. Ráragasztjuk a pereceket szarvként, alá fehér drazséból a két szemet. A kis kerek sütikből lesz a pofikája, a közepére pöttyintünk egy kicsit a dekortollal, és odaillesztjük drazséból az orrot. A szemeket is dekorálhatjuk még a dekortollal.

Hozzávalók:

A tésztához:

- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg barna cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl hideg tej
- csipet só
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Csokoládékrémhez:

- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj

Díszítéshez:

- perecek a szarvaknak
- kisebb sütik
- cukorkák
- csokoládés dekortoll

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!