2024.03.29. - Auguszta

Csirkecombok mustárosan

Csirkecombok mustárosan
Csirkecombok mustárosanElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!

Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.

Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.

Hozzávalók:

- 4 db csirkecomb
- 2 ek mustár (púpozott)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 kk kakukkfű
- 1.5 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál mustár

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!