
A csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.
A bepácolt csirkét dörzsöljük át ismét a páclével, majd tegyük 200 fokos sütőbe és süssük készre úgy, hogy szép színt is kapjon (sütési idő végefelé saját levével néha locsolgassuk). Villát a combhúsba szúrva ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A kész csirkét hagyjuk kissé pihenni, majd vágjuk darabokra és tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 (kisebb) csirke
- 1 citrom
- 1 dl olívaolaj
- 10 zsályalevél
- só
- bors