rss
  • Citromos sült csirke

  • Share on Tumblr

    Citromos sült csirkeA csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.

    A bepácolt csirkét dörzsöljük át ismét a páclével, majd tegyük 200 fokos sütőbe és süssük készre úgy, hogy szép színt is kapjon (sütési idő végefelé saját levével néha locsolgassuk). Villát a combhúsba szúrva ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A kész csirkét hagyjuk kissé pihenni, majd vágjuk darabokra és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 (kisebb) csirke
    - 1 citrom
    - 1 dl olívaolaj
    - 10 zsályalevél
    - só
    - bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Húsvéti citromtorta

    A tésztához: 8 EK liszt, 8 EK porcukor, 8 tojás, késhegynyi sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 EK liszt, 2 dl tej, 1 citrom, citrommáz, apró szines cukorkák (egérszar).

  • Energiasaláta

    Elkészítés:
    Az öntethez valókat tegyük egy edénybe, és hagyjuk ott kb. 15 percig, hogy a fokhagymaolaj kioldódjon. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy nagy tálban. Az öntetben a fokhagymát bökjük villára, és ezzel a 'fokhagymás' villával jól keverjük össze a nyersanyagokat. Távolítsuk el a fokhagymát, öntsük az öntetet a salátára és jól keverjük el.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

  • A mi süteményes könyvünk

    1925-ben vették lajstromba a "Váncza sütõ-krémpor" védjegyét, késõbb pedig sokféle kitûnõ magyar termék (sütõpor, vanillincukor, szalalkáli, fõzõs vanília- és csokoládéízû krémpor, hidegen kikeverhetõ krémek és pudingok) megalkotását.

  • Karfiolköret tojással és tejföllel

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, (5 dkg reszelt sajt).

  • Tejfölös, gombás sertésszelet

    Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.

  • Gombafejek juhtúróval töltve

    A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig fozzük, majd leszurjük és hagyjuk kihulni. A juhtúrót simára keverjük, és borssal ízesítjük.

  • Karfiolos pogácsa

    Hozzávalók: 90 dkg karfiol, 2 tojás, 4 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 ek reszelt hagyma, 4 ek tej, 1 csomó petrezselyemzöld, 25 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, fél liter olaj.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Kekszbõl készült tojások

    Hozzávalók:

    - 26 dkg liszt
    - 12,5 dkg porcukor
    - 12,5 dkg vaj
    - só
    - 1 db tojássárgája

    A mázhoz:

    - 1 db tojásfehérje
    - porcukor
    - ételfesték

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Gyümölcsszorbet

    Hozzávalók: 3 ek vaniliafagyi, 2 cl fehér vermut (Cinzano, Martini stb.), 4 cl tej, pezsgõ, 2 eper, 1 fél õszibarack, 2 gerezd narancs.

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;