rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Sült zöldséges tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

    Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt és reszeljük le a sajtot. Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
    10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 50 dkg brokkoli
    - 50 dkg csiperke gomba
    - 2 dl tejszín
    - 1 db vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - tört rózsabors
    - petrezselyem
    - 2 evőkanál olivaolaj
    - 10 dkg kemény sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós-csokis-vaníliás muffin

    Hozzávalók:

    1 3/4 csésze reszelt tejcsokoládé, 1/3 csésze tej, 3 evõkanál vaj, 1 csésze bármilyen liszt, 2 evõkanál kristálycukor, 2 teáskanál sütõport, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 3/4 csésze darált pekándió / hikori dió, 1 nagy tojás, 1/2 teáskanál vaníliaaroma
    az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt, 1/4 csésze barnacukor, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió / hikori dió

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

  • Káposztás bableves

    Hozzávalók: 40 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 15-20 dkg füstölt kolbász, 15-20 dkg füstölt sertéscomb (én tarját vettem), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, zeller, vagy a zöldje, tejföl, liszt.

  • Sonkás-gombás spagetti

    40 dkg spagettitésztát megfõzünk. 15 dkg gépsonkát kb. 2 mm-es csíkokra felvágunk, keresztben is félbevágjuk.

  • Virsli falatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

  • Meleg, pikáns burgonyamártás

    Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál tormás mustár, 1 evõkanál kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál só, 1 púpozott tk pikáns, savanykás lekvár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Sertésragu

    SertésraguA száraz csicseriborsót 24 órán át áztatjuk, majd kb. egy órán át előfőzzük, vagy vegyünk egy üveg előfőzött csicseriborsót. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük a 3 ek olajon. A sertéslapockát kockára vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a hagymás olajon. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a széttört aszalt limeokat, a borsot, és felöntjük a ciderrel. Hagyjuk 3-4 percig párolódni, majd felöntjük a paradicsommal, vízzel. Sózzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Kb. 30 perc elteltével hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót, majd az egész ragut puhára főzzük fedő alatt.

  • Túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.

  • Ínyenc csicsóka

    Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

  • Chilis, fokhagymás csicseriborsó

    Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, ¾ l zöldségleves, 1 fej lilahagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 piros chilipaprika, 1 ek. olaj, só.

  • Alap gofri

    Hozzávalók: 25 dkg olvasztott Rama, 15 dkg cukor, 6 tojás, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 sütõpor, 1 l tej, 80-90 dkg liszt, 1,5 dl olaj.

  • Brokkolis csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál búzakeményítõ, 4 evõkanál szójaszósz, 4 evõkanál sherry, õrölt fehér bors, 60 dkg brokkoli, só, 5 dkg szezámmag, 4 evõkanál olaj, 2,5 dl húsleves, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál citromlé, kevés cayenne-bors.

  • Szakácskönyv a tojásgyümölcsrõl

    Gyakran még a zöldséges kofák és a termesztõk is értetlenül állnak, ha valaki a tojásgyümölcsrõl érdeklõdik. Ám ha Erdély egyes tájain járatos az ember, akkor rögtön tudja, hogy a padlizsánról van szó.

    Ennek a sokféle jó tulajdonsággal rendelkezõ zöldségnek Nyíregyházán egy egész könyvet szenteltek, melyben Szarka László nagyváradi kutató-termesztõ gyûjtése alapján a termesztési tudnivalók mellett 35 féle, padlizsánból készült ételkülönlegesség receptjét is megtalálják.

  • Hagymás rostélyos

    A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverõvel vékonyra kiverjük. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk.

  • Debreceni aprópecsenye

    Elkészítés:
    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott húst. Ha az már levet engedett, akkor fedõ alatt, kis tûzön elkezdem fõzni. Ha a levet elfõtte, adok hozzá kevés vizet. Fél órát fõzöm így, közben sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. Ezután belerakom a felszeletelt paprikát, a megpucolt, és felkarikázott paradicsomot, és tovább fõzöm. Egy serpenyõbe teszek pici olajat, és azon a felkarikázott debreceni kolbászt átpirítom. Ha már a hús megpuhult és jó sok levet engedtek a zöldségek, akkor adom hozzá a kolbászkarikákat, keverek egyet rajta, és már készen is van.