rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült zöldséges tészta

  • Share on Tumblr

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt és reszeljük le a sajtot. Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
    10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 50 dkg brokkoli
    - 50 dkg csiperke gomba
    - 2 dl tejszín
    - 1 db vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - tört rózsabors
    - petrezselyem
    - 2 evőkanál olivaolaj
    - 10 dkg kemény sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madártej szelet

    Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.

  • Hagyományos krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dl tejföl, só, majoránna, ecet, cukor, liszt, zsír.

  • Epres banán

    Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges.

  • Vitaminleves

    Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 2 gyökér, 1 burgonya, 1-2 fehérkáposzta-levél, 1 fej vöröshagyma, só, cukor, citromlé, tejföl.

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Gríztorta cseresznyésen

    Gríztorta cseresznyésenA tejet egy csipet sóval felmelegítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a grízt, hagyjuk duzzadni. A vajat habosra keverjük a cukorral, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgát, a citromhéjat és a mandulát. Hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett cseresznyét és a még meleg tejbegrízt. A 3 tojásfehérjét egy csipet cukorral nagyon keményre felverjük, majd ezt is óvatosan a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses nem igazán jó hozzá), és egy kivajazott 26 centis formában kb. 45 percig sütjük a süteményt.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Csodatorta

    1 liter tejet felforralunk, 3 tojás sárgáját, 1 evõkanál lisztet, 1 cs. vaniliáscukrot kevés tejjel simára keverünk és a forralt tejhez öntjük.

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Bercy mártás

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg hal- vagy húskivonat.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Zöld paradicsom eltevése ecetben

    Apró zöldparadicsomot jól megmosunk, azután uborkás üvegekbe töltjük.

  • Majoránnás sertéstokány

    Hozzávalók: 60 deka hús, 3 fej vöröshagyma, 3 deci víz, 2 deci tejföl, egy kis törött bors, 1 kávéskanálnyi majoránna és étolaj.

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Rizsfõzés egyszerûen

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 húsleveskocka.

  • Gombagulyás

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 5 db burgonya,olaj, 1 ek õrölt pirospaprika, õrölt kömény.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...