rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Sült zöldséges tészta

  • Share on Tumblr

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

    Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt és reszeljük le a sajtot. Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
    10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 50 dkg brokkoli
    - 50 dkg csiperke gomba
    - 2 dl tejszín
    - 1 db vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - tört rózsabors
    - petrezselyem
    - 2 evőkanál olivaolaj
    - 10 dkg kemény sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

  • Italkorcsolya

    Hozzávalók: a tésztához 40 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1 teáskanál só, a töltelékben: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika (esetleg erõs), 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje;

  • Mézes csirkeszárnyak

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny, 1 közepes nagyságú friss gyömbér, fél citrom leve, 1 narancs, 1 gerezd fokhagyma, fél dl Worcestershire mártás, 1 dl méz, 1 evõkanál dijoni csípõs mustár, 3 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyem.

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej

  • Cukkinis Lasagne

    Hozzávalók:

    10 levél Barilla Lasagne, 500 g cukkini, 200 g lágy sajt vagy krémsajt, 200 g kemény sajt, 40 g vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál extraszûz olívaolaj, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 2 mogyoróhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza

  • Barackkal töltött csirkemell

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Éjféli pezsgõkoktél

    Adagonként 2 cent curacaót és 2 cent narancslét shakerben összerázunk, majd koktélos

  • Cukkini főzelék

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

  • Hamis sonkaszelet

    Hozzávalók: 1kg húsos füstölt csülök, 1 púpozott kiskanál zselatinpor 3 dl tejszín. A tálaláshoz: 2 fõtt tojás, 1 fej saláta, ecetes torma.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Erõleves másképpen

    Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.

  • Babsaláta hagymásan

    Babsaláta hagymásanA babot jó előre áztassuk be, akár 2-3 órára is. Amikor letelt, hideg vízben tegyük fel főni, hozzáadva egy, maximum két babérlevelet. (A bab ne főjön szét.) Amikor már úgy látjuk, hogy a bab megpuhult, tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni! Annyi vízbe amennyi éppen hogy ellepi majd a babot, tegyük bele az ecetet, sót, őrölt borsot, cukrot, egy fej karikára vágott, megtisztított vöröshagymát, fél dl étolajat, és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a babot, hozzáadjuk az elkészített salátaléhez, kis időre hűtőbe tegyük, és tálaljuk.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Casino tojás

    Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.

  • Káposztás pogácsa

    50 dkg lisztbõl, 2,5 dl tejbõl 3 dkg élesztõvel, 2 tojássárgájával, 1 kiskanál sóval kelt tésztát készítünk. Míg a tészta kel, 50 dkg fehér káposztát lereszelünk, és teflonedényben, kevés vízzel, sóval és borssal puhára pároljuk.

  • Meggy-tej shake

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.