rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba. Hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és vegetát, majd beleöntjük a vizet is. A penét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és letakarjuk a jénait egy edénnyel, vagy alufóliával. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Kivesszük, ha kész, meghintjük petrezselyemmelzölddel és egy kis sajttal, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk tálalás előtt.

    Hozzávalók:

    - 200 g tészta
    - 250 g füstölt sonka vagy vékony tarja
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 1,5 dl tejszín
    - 3,5 dl víz
    - 1 ek vegeta
    - 1 mk kanál őrült bors
    - petrezselyem zöldje, kis reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiol leves

    Karfiol levesA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd olajon elkezdjük dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinszteljük kicsit, utána pedig felöntjük vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágjuk. Így tesszük bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.

  • Karfiolköret

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt.

  • Csirkés-brokkolis tészta

    Csirkés-brokkolis tésztaA húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Hamis borjú vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Barna vajmártás

    Hozzávalók: 4 dl tejföl, 10 dkg vaj, só.

  • Paprikás sörlepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1-1,5 dl joghurt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só;

  • Diós-meggyes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 30 dkg cukor
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg darált dió
    - 3 tojás
    - 3 dl tej
    - 1 sütõpor
    - 1 üveg meggybefõtt

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Camembertsaláta szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg szõlõ, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 ek porcukor.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Kakaókrém

    Hozzávalók: 3 evõkanál kakaó, 6 csapott evõkanál liszt, 8 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej.

  • Grilezett hátszinszelet

    Hozzávalók: 4 személyre 4db kb. 1-1,2 cm vastag laposhátszínszelet 800 g, só, bors, 4 nagy paradicsom, 150 g mozzarellasajt, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kiskanál provence-i fûszerkeverék 80 g fûszervaj (zöldfûszeres).

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Bereznay Tamás: Fõzni gyerekjáték

    Bevált receptek sietõs anyukáknak

    Mit fõzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit fõzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit fõzzek, ami mindezen túl még lehetõleg egészséges is? Bereznay Tamás könyve ezekre a naponta felmerülõ kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva, 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Karácsonyi borjúgerinc

    Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...