2024.05.14. - Bonifác

Fokhagymakrém leves

Fokhagymakrém leves
Fokhagymakrém levesA megpucolt vöröshagymát kezjük el olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti, az önthet hozzá több vizet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogjuk turmixolni. Ha jól összeforrt a leves jöhet a turmix majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint még tehetünk bele reszelt sajtot is. Friss pirítós kenyér kockákat is tehetünk bele.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
- 1 nagyobbacska fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- olíva olaj
- só
- bors
- picike rozmaring
- pirítós kenyér kocka

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!