rss
  • Fokhagymakrém leves

  • Share on Tumblr

    Fokhagymakrém levesA megpucolt vöröshagymát kezjük el olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti, az önthet hozzá több vizet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogjuk turmixolni. Ha jól összeforrt a leves jöhet a turmix majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint még tehetünk bele reszelt sajtot is. Friss pirítós kenyér kockákat is tehetünk bele.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    - 1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    - 2 dl tejszín
    - 2 evőkanál liszt
    - olíva olaj
    - só
    - bors
    - picike rozmaring
    - pirítós kenyér kocka


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 5 db egész tojás, 1 kis doboz (5 dkg) májkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 4 evõkanál házi baracklekvár
    - 4 evõkanál rum
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 2 dl tej
    - 30 dkg darált keksz

    Töltelék:

    - kevés tej
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 10 dkg kókuszreszelék

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 25 dkg burgonya, 1 liter erõleves, (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 2 fõtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél mustár, só, bors.

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Burgonyaropogós

    Hozzávalók: 2,5 kg burgonya, 7 db tojás, 4 dkg só, 5 gramm szerecsendió, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 1/2 liter olaj;

  • Habos kocka

    Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl meleg víz. Krém hozzávalói: 6 dl tej, 2 csomag tejszínes fõzõ puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5-6 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín /tartós/.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.

  • Sajtos rúd

    16 dkg finomlisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat, 3 tojássárgáját, 1 kávéskanál sót és 1 evõkanál tejfölt összegyúrunk, kétszer nyújtjuk - közben hajtogatjuk, mint a vajas tésztát -, és hideg helyen 1 - 2 órát pihentetjük.

  • Fetás céklasaláta

    Hozzávalók 2 személyre: 3 cékla, 3 szál újhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 erõspaprika, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, só.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Sajtleves

    A sajtleves isteni, egyszerû étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tûzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésût is lehet).

loading...