2024.04.25. - Márk

Kókuszos kocka marcipánosan

Kókuszos kocka marcipánosan
Kókuszos kocka marcipánosanA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetjük, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadjuk a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetjük. A gőzről lehúzva apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, a tetejét amennyire csak tudjuk lesimítjuk, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. A kekszes alap tetejét befedjük a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal és rányomkodjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felkockázott csokit az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, majd a marcipán tetejére csorgatjuk. Elvileg magától szépen szétterül, de azért egy evőkanál hátuljával rá lehet segíteni, hogy mindenhova jusson belőle. Ha a csokimáz megszilárdult, forró vízbe mártott éles késsel kockákra szeletelve tálaljuk.

Hozzávalók:

- 12 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 1 tojás
- 16 dkg darált keksz
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg darált dió
- 1,5 tk. rumaroma
- 20 dkg marcipán

Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 tk. étolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!