rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Csirkesaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 2 csirkecomb
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 1 ek szezámolaj
    - 4 ek szójaszósz
    - 1 ek kínai rizsecet
    - 1 tk cuko
    - 2 fokhagyma
    - 2.5 cm gyömbér
    - 1 kaliforniai vagy spanyol paprika
    - 1 piros chili
    - 5 újhagyma
    - 1 marék koriander


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • New-England chowder

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

  • Finom kókuszos

    A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad.

  • Sangria

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük.

  • Meggyszörp

    A legjobb hozzá a cigánymeggy, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. Válogatom, mosom, majd magostól összenyomom és másnapig lefedve állni hagyom.

  • Csuka káposztával

    Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.

  • Cukkinileves oregánóval

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 dl sovány tej, 1 evõkanál olívaolaj, kevés liszt, néhány szelet gépsonka, néhány bazsalikom- és oregánólevél.

  • Olcsó cseh fánk

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 dkg élesztõ, tej szükség szerint, só.

  • Bazsalikomos mártás

    2-3 vékony szelet húsos szalonnát fölaprítunk és 1 evõkanál olajon ropogósra, sütjük. Szûrõlapáttal kiemeljük, visszamaradó zsírjában, pedig felolvasztunk 2 dkg vajat. Ebben megfonnyasztunk fél fej reszelt vöröshagymát, majd 1 kiskanál liszttel meghintjük.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Töltött tök

    Hozzávalók:

    1 zsenge spárgatök, 20 dkg gépsonka vagy sovány tarja, 20 dkgbesamel, 10 dkg vaj, 1 citrom, 1 csomó kapor, 1 pohár joghurt, féltubus kapros majonéz, 10 dkg aszpik, só, õrölt bors, cukor ízlésszerint

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Sajtos csiga

    Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 0,75 dl olaj, 15 dkg reszelt sajt/Trappista vagy Eidami/, 1/5 evõkanál só.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Borsos csirke

    Hozzávalók: 1,5 kg-os konyhakész csirke, 1 evõkanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál feketebors; 2 evõanál szójaszósz, 1 evõkanál borecet, 4 újhagyma, 1 gyömbérgumó (vagy örölt gyömbér), 1 kávéskanál só.

  • Gyümölcsös nõi szeszély

    15 dkg Rama margarint habosra kavarunk. 30 dkg õrölt diót fél csomag sütõporral összekeverünk és a vajhoz adjuk. Édesítõszerrel és sóval ízesíthetjük. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá.

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Csülökpörkölt gombával

    Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 2 hagyma, 20 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, só, bors, fûszerpaprika, magyaros fûszerkeverék.

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.