rss
  • Csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 2 csirkecomb
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 1 ek szezámolaj
    - 4 ek szójaszósz
    - 1 ek kínai rizsecet
    - 1 tk cuko
    - 2 fokhagyma
    - 2.5 cm gyömbér
    - 1 kaliforniai vagy spanyol paprika
    - 1 piros chili
    - 5 újhagyma
    - 1 marék koriander


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Burgonya pogácsa

    Négy-öt nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, leszûrjük s még forrón szitán áttörjük.

  • Pritaminos túrósajt

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 l tej, 1 tojás, 50 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál pritaminpaprika-krém, 1 kiskanál szódabikarbóna.

  • Provence-i céklasaláta

    Hozzávalók: 6 közepes cékla, 1 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors.

  • Márványos sütemény

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 csésze cukor, 1 csésze liszt, fél csésze olaj, negyed csésze narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál kakaópor.

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Alma csatni

    Hozzávalók:

    1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Szecsuáni kelkáposzta-saláta

    A káposztát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük. A szójaszószt a paprikakrémmel, a fûszerporral és a sóval összekeverjük, citromlével harmonikusan édes-savanyúra ízesitjük.

  • Tejfölös gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedõ alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

  • Túrós-narancszselés sütemény

    Tészta: 1 csokis piskóta téglatest. A tésztát kettévágom és egy deszkán egymás mellé fektetem a két részt.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Málnatorta

    Hozzávalók:

    8 fehér zselatinlap
    4 pohár málnás és almás joghurt
    3 dl sima joghurt
    5 dkg cukor
    2 kanál citromlé
    3 dl tejszín
    10 dkg málna
    10 dkg tejcsokoládés keksz

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Jércesült gombával

    Hozzávalók: 2 db jérce, 10 dkg vaj, 20 dkg gomba, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 drb. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.