rss
  • Csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 2 csirkecomb
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 1 ek szezámolaj
    - 4 ek szójaszósz
    - 1 ek kínai rizsecet
    - 1 tk cuko
    - 2 fokhagyma
    - 2.5 cm gyömbér
    - 1 kaliforniai vagy spanyol paprika
    - 1 piros chili
    - 5 újhagyma
    - 1 marék koriander


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos avokádóleves

    Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hûtõszekrénybe helyezzük.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Bevert tojás túrómártással

    Hozzávalók: 8 db tojás, 3 cl ecet, 1 dkg só, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, egy csomó kapor, 35 dkg vajastészta.

  • Tonhalas lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Csicsókakrémleves

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 0,5 kg csicsóka, 1 db lilahagyma, 1-1 csipet, zsálya, borsika, koriander, 0,5 dl napraforgóolaj, tisztított víz.

  • Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

    A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.

  • Csevapcsicsa hús nélkül

    Hozzávalók: 2 csomag szójagranulátum, 4 db tojás, 1-1 késhegynyi hagyma-, fokhagymakrém, pirospaprika, 1 fej hagyma, 3 kis paradicsompüré konzerv, 1 kk õrölt bors, 1 tk só, vegeta, sütéshez: olaj.

  • Darás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg búzadara.

  • Házi májgaluska leves

    Házi májgaluska levesA zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával. Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt vöröshagymát kezjük el olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti, az önthet hozzá több vizet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogjuk turmixolni. Ha jól összeforrt a leves jöhet a turmix majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint még tehetünk bele reszelt sajtot is. Friss pirítós kenyér kockákat is tehetünk bele.

  • Tejesszelet

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 3 evõkanál víz
    - 25 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez

    - 8 dl habtejszín
    - 3,75 dkg zselatin
    - 3,75 dl tej
    - 5 csomag vanilliáscukor
    - 5 evõkanál kristálycukor

    A tepsi kikenéséhez

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához

    - 1 csapott kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék
    - 1 csomag sütõpor
    - 4 dkg kakaópor
    - 30 dkg finomliszt
    - 6 evõkanál víz
    - 20 dkg kristálycukor
    - 8 tojás
    - 8 dkg margarin

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Olajos zöldbabsaláta

    Hozzávalók:

    1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj

  • Lecsósszelet

    Hozzávalók: 1 kg lapocka vagy más husi, 1/2-1 dl olaj, 3-4 nagy fej hagyma, 3 nagy paprika, 4 paradicsom, só, bors, fûszerek.

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk. Ezután félujjnyi szeletekre vágjuk és egy edénybe téve besózzuk.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

loading...