rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 2 csirkecomb
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 1 ek szezámolaj
    - 4 ek szójaszósz
    - 1 ek kínai rizsecet
    - 1 tk cuko
    - 2 fokhagyma
    - 2.5 cm gyömbér
    - 1 kaliforniai vagy spanyol paprika
    - 1 piros chili
    - 5 újhagyma
    - 1 marék koriander


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hawaii hús másképp

    Hozzávalók:
    40 dkg sertéscomb, 20 dkg ananászkonzerv, 2 dl tejszín, 1 dl olaj, 1/2 citrom leve, só, bors, fokhagyma, citromfû.

  • Sült libacomb

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Tarkabab currys mártásban

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Tejszínes diós tarja

    Hozzávalók: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió.

  • Húsos gombaleves

    Húsos gombalevesFeldaraboljuk a vöröshagymát, a csirkemellet és a leveszöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk felforrósított olajon, majd beletesszük az összetört fokhagymát és a megtisztított apróra vágott gombát. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük 2-3 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított és összekockázott csirkemellet és a fűszereket. Körülbelül 15 perc forralás után hozzáöntjük a többi feldarabolt zöldséget is. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, ízlés szerint rakhatunk bele egy marék tésztát is, de anélkül is nagyon finom.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.

  • Tejfölös uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 TK só, 3 EK cukor, 2 EK ecet, bors, paprika, 1 pohár tejföl.

  • Kuszkusz saláta

    Hozzávalók:

    1 bögre kuszkusz, 1 bögre narancslé, 1 piros alma (savanykás), 1 zöld alma, 1 citrom leve, 3 marék dió, megpirítva, durvára vágva, 2 szál szárzeller, megpucolva, felaprítva, 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva, 2-3 marék kezeletlen mazsola

  • Uborkás-rizses káposzta

    Hozzávalók: 25 dkg ecetes (csemege-) uborka, 20 dkg rizs, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 1 evõkanál ételízesítõ, 4 gerezd fokhagyma, õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Gyümölcsös palacsinta-felfújt

    20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.