2024.04.23. - Béla

Szőlőleves

Szőlőleves
SzőlőlevesA szőlőlevet egy lábasban felforraljuk, közben beletesszük a mézet és belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját. A tojások sárgáját csomómentesre elkeverjük egy kevés forró szőlőlével, és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül beletesszük a megmosott és félbevágott szőlőszemeket, és hagyjuk kihűlni a levest. (Ha édesnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés citromlevet!) Igazán finom és egészséges, vitaminokkal teli leves. Díszítésnek rakhatunk rá néhány lila szőlő szemet is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 30 dkg fehér szőlő
- 8 dl fehér szőlőlé
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom
- 4 tojás sárgája
- 1 kávéskanál vanília-aroma

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!