rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Cukkinis mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

    2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

    Hozzávalók:

    - 1 kis db cukkini
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 csokor snidling
    - 10 dkg medvehagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1.5 dl főzőtejszín
    - 1 tk mustár
    - 1 ek majonéz
    - só ízlés szerint
    - fehérbors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szójalabdacsok zöldborsópürében

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 3/4 csésze rizs, 3 db tojás, 1-1 kávéskanál hagyma- és fokhagymakrém, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, kb. fél kg friss zöldborsó, vagy egy csomag mirelit zöldborsó, 1 kávéskanál curry, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Áfonyával töltött sertésszelet

    Hozzávalók:

    A tekercshez:

    - 1 kg sertésszûz
    - 8 szelet bacon
    - 250 g vörösáfonya
    - 1 kis fej lilahagyma
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 5 ek cukor
    - 2 db szegfûszeg
    - só
    - durvára õrölt bors
    - fokhagymagranulátum

    Rókagomba-mártáshoz:

    - 300 g rókagomba
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 2 dl fõzõtejszín
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

    Grillezett koktélparadicsomhoz:

    - 8 db koktélparadicsom
    - só
    - durvára õrölt bors

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Kagylókrémleves

    A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszûrt levét és puhára fõzzük.

  • Diós pite

    Hozzávalók:

    21 dkg liszt, 14 dkg ráma, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél dl rum, ezeket jól összegyúrjuk

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Tarka szelet

    Hozzávalók:

    - 1 db tojás
    - 11 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl olaj
    - 2 evõkanál kakaó
    - 15 evõkanál liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 2 dl tej
    - 25 dkg túró
    - 1 db tojás
    - 5 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál búzadara

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Fekete erdö kávé

    Hozzávalók: 2 szem cseresznye, 4 cl cseresznye pálinka, 1-2 kanál égetett cukor(karamell), 1,5 dl jó erös fekete kávé, tejszínhab és csoki forgács a díszítéshez.

  • Debreceni mézes

    Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 kg liszt, 1 csomag sütõpor, 4 dl méz, 1/2 dkg õrölt fahéj, 3 dkg õrölt szegfûszeg, 5 dkg apróra metélt dióbél.

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.