rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Cukkinis mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

    2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

    Hozzávalók:

    - 1 kis db cukkini
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 csokor snidling
    - 10 dkg medvehagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1.5 dl főzőtejszín
    - 1 tk mustár
    - 1 ek majonéz
    - só ízlés szerint
    - fehérbors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva, 2 dl paradicsomlé, 10 dkg kígyóuborka meghámozva, 2 db kaliforniai zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál lime-lé, 2 dl extra szûz olívaolaj, 1 dl borecet, 5 dl víz, só, bors, 2 szelet fehér kenyér.

  • Fogas molnárné módra

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

  • Gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Ananászos sült csirke

    Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), 1 fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Barackos csirkemellsteak

    A megmosott csirkemellbõl 15 dkg-os szeleteket vágunk. Enyhén klopfoljuk. Mindkét
    oldalát meghintjük sóval, reszelt gyömbérrel. Kevés elõhevített olajon elõsütjük.

  • Szõlõs máj

    Hozzávalók: 4 egész csirkemáj (szív is lehet vele), 1-1 fürt fehér és piros szõlõ, 1,5 dl vörösbor, vaj, szendvicskenyér, só, bors.

  • Kukoricakrém leves

    Kukoricakrém levesVajon megfuttatjuk a kukoricát (a konzerv kukoricának bele lehet tenni a levét is, ki hogy szereti). Amikor forró (2-3 perc), felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a leveskockát, a fehérborsot, a gyömbért, megsózzuk (ez a leveskocka miatt csak óvatosa, nehogy túlsózzuk a levest.) Amikor felforrt, beleöntjük az előzetesen kicsit megkevert tejszínt. Újra forrás előtt elzárjuk a gázt alatta (ha teljesen felforraljuk, a tejszín akkor összeesik benne). A tejszínbe tehető egy tojássárgája is. A tálalt levest egy kis darabolt újhagymával díszíthetjük.

  • Szerb rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 4 evõkanál zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom;

  • Túrógaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 db tojás, 8 dkg búzadara, 1 dkg só, 5 dkg vaj.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Ananászlekvár

    Hozzávalók: 1,10 kg tisztított ananász, 80 dkg narancs, 1,10 kg mandarin, 2 lime héja és leve, 20 dkg marcipán, 2 teáskanál fahéj, 3 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 vaníliarúd, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 1,50 kg zselésítõ cukor.

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Fokhagymaleves gyarmati módra

    Hozzávalók: 5 dkg fokhagyma, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 db zsemle, fél csokor metélõhagyma, só.

  • Tárkonyos hús

    Hozzávalók:

    70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók:

    20 dkg hideg fõtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg fõtt burgonya,10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, õrölt bors ízlés szerint

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 db zsemle, 1,5 dkg köménymag, 5 dkg liszt, 6 dkg zsír (vagy vaj), 1 dkg só.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.