rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Cukkinis mártás

  • Share on Tumblr

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

    2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

    Hozzávalók:

    - 1 kis db cukkini
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 csokor snidling
    - 10 dkg medvehagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1.5 dl főzőtejszín
    - 1 tk mustár
    - 1 ek majonéz
    - só ízlés szerint
    - fehérbors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hamis túrógombóc

    Hozzávalók: 0,5 l tejbõl készült aludttej, 12 dkg búzadara, két evõkanál olaj, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, só, kevés cukor.

  • Hideg körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl fõzõtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfû levél.

  • Budai sült csirke

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Sörös csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, 1 dl sör, 1 birskörte, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, margarin.

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Kókuszlikõr

    Hozzávalók: 4 dl finomszesz, 50-60 dkg cukor, 1,5 l tej, 10 dkg kókuszreszelék, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.

  • Cukkínis rakott tészta

    Hozzávalók: fél kg darált hús, fél zacskó tészta, 3 kisebb cukkíni, egy fej hagyma, 2 gerezd, fokhagyma, 2 dl fõzõtejszín, kevés tej, ételízesítõ, só, bors, kevés oregano.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Mazsolás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Lasagne al forno

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), kis doboz (65 g) sûrített paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, bors, rozmaring, oregano, kakukkfû, 2 dl erõleves, só, 3 dl tejszín, 1 dl tej, 2 tojás, 2 kanál liszt, 4 dkg reszelt parmezánsajt, 3 dkg vaj, negyed kg lasagnetészta.

  • Sajttal töltött húsgombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 kis fej vöröshagyma, 15 dkg juhsajt, 1 kávéskanál mustár, 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 2 evõkanál olaj, 4 db ecetes uborka.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Rizses babtorta

    Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1 csésze rizs, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta;