2020.11.27. - Virgil

Cukkinis mártás

Cukkinis mártás
Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.
bohócdoktor vizit szja 1%

2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

Hozzávalók:

- 1 kis db cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 10 dkg medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1.5 dl főzőtejszín
- 1 tk mustár
- 1 ek majonéz
- só ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!