
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk. A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük. Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne. Beleforgatjuk a tésztát, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hozzávalók:
- 250 g tészta
- só
- 1 tasak carbonara sajtszósz
- 2 dl tej
- 1 tubus tejszínes tömlős sajt
- 15 dkg selyemsonka
- 3 dkg margarin
- 1 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg trappista sajt