A diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Míg a szósz fő, a spagettit sós vízben kifőzzük, vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen puha. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A szósszal meglocsolva, a dióval megszórva azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 10 dkg dióbél
- 10 dkg rokfort (márványsajt)
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 piros chilipaprika
- 2 evőkanál vaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 dl zöldségleves, kockából
- 1/2 dl tejszín
- 40 dkg spagetti