
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
180 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg cseresznye
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg durvára reszelt csokoládé
- 5 dkg zabkorpa
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor