2024.04.19. - Emma

Csokis pite cseresznyésen

Csokis pite cseresznyésen
Csokis pite cseresznyésenA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

180 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta.

Hozzávalók:

- 30-40 dkg cseresznye
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg durvára reszelt csokoládé
- 5 dkg zabkorpa
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!