rss
  • Ananászos husi

  • Share on Tumblr

    Ananászos husiEgy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tálban. A húst kis kockákra vagy csíkokra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is felvágjuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, majd megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva megsütjük. A végén fólia nélkül, kicsit hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1,5 csirkemellfilé
    - 2 ek olívaolaj
    - 3 szelet bacon
    - só
    - bors
    - 500 g ananászkonzerv
    - sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Alkoholmentes gyümölcsbólé

    Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 db körte, 1 db banán, 1 doboz eper befõtt, 1l narancslé 1l almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditõ.

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Svájci diós szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Heringsalátával töltött uborka

    Hozzávalók 8 személyre: 4 db kisebb uborka, 1 evõkanál kapribogyó, 1 csomó újhagyma, 1-1 csokor kakukkfû és ka­por, só, õrölt bors, 2 evõkanál olívaolaj, 4 párolt heringfilé (ruszli).

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Juhtúrós csirkesaláta

    A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra.

  • Tojásos mártás

    Hozzávalók: Tojás, bors, só, mustár, olaj, citromlé.

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej vöröshagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt fekete bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ételízesítõ.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Makaróni mortadellával

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi), 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott evõkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Õszibarack borban

    Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Töltött tojás (körözöttel)

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 12 dkg Körözött 1, szezonzöldségek a díszítéshez.

  • Sült kagyló fokhagymával

    Hozzávalók: 1 doboz natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

loading...