rss
  • Mákos guba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 db szikkadt kifli, 5 dl tej, 3 evõkanál cukor, 15-15 dkg darált mák és porcukor, 1 tasak vaníliáscukor, 5 dkg mazsola, 5 evõkanál savanykás lekvár.

    loading...

    A szikkadt kifliket felkarikázzuk, és leöntjük a cukorral, vaníliáscukorral ízesített tejjel. A gubát megszórjuk a porcukorral elkevert mákkal és a beáztatott mazsolával, rálocsoljuk a felmelegített lekvárt, és a sütõben 10-15 perc alatt átforrósítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemelles tészta wokban

    Hozzávalók: 30 dkg vékony spagetti, 30 dkg csirkemell, 25 dkg kínai kel, 4 szál újhagyma, 3 zellerszár, 1 hegyes erõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál olaj, 25 dkg garnélarák, 2,5 dl csirkehúsleves (kockából), 2 evõkanál szójaszósz, 3 liter víz a tésztafõzéshez.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Gombás pacal

    Tíz emberre számolom a hozzávalókat. Elsõként abároló-vizet forralok a bográcsban, ebbe belekerül 4 fej vöröshagyma karikára vágva, szemes bors, babérlevél, egy citrom félbevágva. A pacalt kb. 3 kg- nagyobb darabokra vágva teszem bele és vagy egy órán át, fõzöm.

  • Zöldborsó leves

    Hozzávalók: fél kg zsenge borsó, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, só, ízlés szerint cukor.

  • Amaránt krémleves

    A megõrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon fõzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélõ hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: 1 kg spárga, 2 tojásból készült francia majonéz, 2 dl tejföl, só, 1 evõkanál cukor.

  • Betyár pecsenye

    Hozzávalók:

    8 szelet sertéskaraj, 50 kg darált sertéslapocka, 15 dkg gomba, 16 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál koriander, 1 teáskanál fûszerpaprika, kevés mustár, bors, só

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fasírt gombásan

    Fasírt gombásanA megtakarított hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, majd sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk. A kenyeret jó alaposan beáztatjuk. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát tehetünk hozzá. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük. Köretként salátát vagy krumplipürét tálalhatunk hozzá.

  • Csirke ragu

    Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.

  • Szaftos pulyka

    Hozzávalók: 50 dkg pulykacomb, 1 fej hagyma, 5 dkg fehér szalonna, 10 dkg parasztkolbász, 1 dl fõzõtejszín, só, bors.

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Gyümölcsös tészta

    Összetevõk: 40 dkg szélesmetélt, 30 dkg gyümölcs, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 8 dkg méz, 0,5 dl málnaszörp.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Csokis mézeskalács

    Hozzávalók:

    - 75 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 15 dkg vaj vagy margarin
    - reszelt citromhéj (1 citrom héja)
    - 3 narancs reszelt héja
    - csipetnyi só
    - 1 cs mézeskalács-fûszerkeverék
    - 30 dkg méz
    - 4 ek víz
    - 1 egész tojás és 1 tojássárgája
    - 1 cs sütõpor

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Õszi vegyes saláta

    Hozzávalók:

    - 3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
    - 1 hosszabb zellerszár levelekkel
    - kis fürt szõlõ
    - 3 cikk sütõtök
    - 1 közepes uborka
    - 1 kisebb paprika
    - dió
    - olívaolaj
    - só
    - leheletnyi fahéj

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

loading...