rss
  • Fokhagyma krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

    loading...

    Elkészítés:
    A megpucolt vöröshagymát kezd el olajon pirítani majd add hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsd egy picit. Vedd le a tûzrõl és óvatosan keverd bele a lisztet. Öntsd fel 1/2liter vízzel és add hozzá a tejszínt és a fûszereket.

    Nem baj ha csomós úgy is össze fogod turmixolni. Ha összeforrt a leves jöhet a turmix majd forrald fel utoljára is! Lehet még bele tenni sajtot is. Pirítós kenyér kockát teszek bele.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

  • Tormás halleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg hal
    - 2-3 hagyma
    - 2 paprika
    - 2 liter víz
    - 2 tojás
    - 2-3 paradicsom
    - 1 torma
    - lestyán
    - kapor
    - petrezselyem
    - só
    - bors
    - 1 marék cseresznyeszilva

  • Paszuly-leves

    Fél liter apró, tiszta fehér paszulyt tegyünk négy liter hideg vizbe fõni. Ebbõl 8 személynek elégséges készülhet. Ha a paszuly jól megfõtt készitsünk hozzá egy tojásnyi zsirban egy fakanál liszttel szép barna rántást; mikor jó forró a rántás, öntsünk bele egy pohár hideg vizet és ugy boritsuk a forró paszulyba.

  • Diabetikus csokis muffin

    Diabetikus csokis muffinA tojást az édesítővel gépi/kézi habverővel habosra keverjük. Összekeverjük a cukrozatlan kakaót, a sütőport és a lisztet, majd a tojáshoz szitálva hozzákeverjük (így biztosan csomómentes lesz) és alaposan elkeverjük a tejjel és a puha margarinnal. Hozzáadhatjuk a tört csokoládét és a lekvárt, de ezek nélkül is tökéletesen finom a muffin. Muffin formába/sütőpapírba kanalazzuk úgy, hogy maradjon 5 mm a tetejétől, mert a tészta feljön, persze nem annyira, mint egy normál nem diétás változatnál, de így is szépek lesznek. 15 perc alatt megsütjük.

  • Rafaello szelet

    Hozzávalók: A fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál rétesliszt, fél csomag sütõpor, fél citrom leve A barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evõkanál kakaó, 2 evõkanál rétesliszt, csomag sütõpor. A krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vanília ízû pudingpor (fõzni való) 3-3,5 dl tej, 25 dkg Rama margarin. Díszítéshez: csokireszelék.

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Rakott barackos

    Hozzávalók: 3 kemény, nagy õszibarack, 15 dkg kockatészta, 2 dl tejföl, 2 tojás, 7 dkg vaj, kevés só, 1 zacskó vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor (vagy édesítõszer), a tepsihez 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Kenõmájassal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 12 palacsinta, 15 dkg reszelt sajt, 20 dkg bõrös kenõmájas, 3 evõkanálnyi majonéz.

  • Sajtos-szalonnás fasírt

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés darálthús
    - 2 ek. kecup
    - 1 ek. mustár
    - 1 tojás
    - 1 kk. só
    - 1 kk. bors
    - 1 fej vöröshagyma lereszelve
    - 2 gerezd fokhagyma átzúzva
    - 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
    - 1 csomag lapkasajt

  • Ananászos túrókrém pohárban

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Csirkés krumplisaláta

    Hozzávalók: 50 dkg karikára vágott paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2 zellerszár, 16 evõkanál majonéz, 1,5 teáskanál só, 3 tk. citromlé, 1 tk. chili fûszerkeverék, 1 tk. õrölt kömény, 50 dkg apró burgonya, 40 dkg fõtt csirkehús csíkokra vágva, 2 evõkanál napraforgómag, kaliforniai paprika.

  • Halleves horvát módra

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

  • Trüffeltorta Marc módra

    Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt (BL 55), 2 evõkanál kakaó (holland), 1 sütõpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.

  • Örmény zöldség

    A meghámozott krumplit, a megtisztított padlizsánt és a hagymát kockázd fel, s vajon kissé pirítsd meg.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

loading...