
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: Áztatás után a lencsét leszûrjük, majd annyi vízbe amennyi ellepi, a hagymával és sárgarépával feltesszük fõni. Lefedjük, és a forrástól számítva kb. 30 perc alatt puhára fõzzük. A hagymát és a sárgarépát kivesszük, a lencsét turmixgépben simára összetörjük. A rizst forró sós vízbe tesszük, kb. 20 perc alatt puhára fõzzük, leszûrjük, leöblítjük hideg vízzel, és tálalásig melegen tartjuk. Az ételízesítõt két liter vízzel felforraljuk.
A tejet kis lábasba öntjük és felmelegítjük. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Belekeverjük a lencsepürét, felöntjük a levessel és a tejjel, majd habverõvel simára keverjük és jól felforraljuk. Levesszük a tûzrõl. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belekeverjük a levesbe és a rizzsel tálaljuk. Már nem forraljuk tovább. Melegen finom.
Jó étvágyat!