rss
  • Túróval töltött párizsi szeletek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

    A párizsiból úgy vágunk szeleteket, hogy a bõre is rajta maradjon, zsírban megsütjük, a hõ hatására kosár alakúak lesznek. A túrót szitán áttörjük, sót, finomra vágott metélõhagymát, a tojásokat hozzákeverjük és annyi tejfölt teszünk bele, hogy a párizsi kosárkákba tudjuk tölteni. Közepes hõmérsékletû sütõben megsütjük. Tálaláskor tejföllel díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Gombakrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 dkg hagyma, bors, majoranna, 2,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 tojás, fél csomó petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.

  • Tepsis finomság

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg darált hús (én a pulykát szeretem), 2 nagyobb vöröshagyma, kb 10-12 vékony szelet füstölt szalonna, 1 dl tej, 2 dl tejföl, fûszerek: só, bors, szerecsendió, curry, fokhagyma.

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

  • Prézlis zöldbab

    Hozzávalók: 10 dkg zöldbab, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, ízlés szerint reszelt sajt.

  • Húsos pite

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, margarin és fõtt burgonya, 1 tojás, só. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 tejbe áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, zöldpetrezselyem.

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Mexikói csirkesaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Töltött karalábélevél

    Hozzávalók: 12 zsenge karalábélevél, 25 dkg darált sovány sertés- vagy marhahús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 4 zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 dkg vaj, só, cukor, citromlé, õrölt fehér bors ízlés szerint, kevés ecet, 1 evõkanál liszt.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Paradicsomos-tojásos raclette

    Hozzávalók: 8 keménytojás, 8 paradicsom, 2 ek olaj, kevés só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehér kenyér.

  • Hideg töltött paradicsom

    A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belõlük egy kicsit, hogy megálljanak. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon. A juhtúrót habosra keverjük a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítõvel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat. A sajtot lereszeljük, majd a paradicsomkalapok nedves oldalát belemártjuk, és úgy helyezzük vissza a már megtöltött paradicsomokra. Köretként fogyasztjuk nehezebb fõételekhez.

  • Baracklikõr

    Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, 3/4 liter 80 fokos alkohol, 3/4 liter víz, kevés csersav.

  • Egzotikus gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db banán, 2 db kivi, fél ananászkonzerv, lehetõség szerint mangó- és kókuszdarabok, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 2 szem szegfûszeg, 1 kávéskanál rum, 1 pohár tejszín.

  • Vajas zöldbab

    Friss zöldbabot megtisztítunk, sós vízben megfõzünk. Ha konzervbõl készítjük, akkor leöntjük a levét, szitán alaposan lecsöpögtetjük és leforrázzuk, így elvesszük a konzerv ízét.

  • Jamie Oliver: Jamie fõzõiskolája

    Ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz fõzni, akkor hallgass rám: vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésrõl lépésre bemutató színes fotókat, és garantálom, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni.

    Egyszerû hozzávalókból ízletes ételeket fõzni alapvetõ emberi készség. Aki ezt megtanulja, nemcsak pénzt takarít meg, de örömét is lelheti benne, sõt családjával és barátaival együtt sokat tehet az egészségesebb táplálkozásért. Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is?

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.