Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A füstölt hal bõrét és ha szükséges, a gerincét eltávolítjuk, majd a halat kisebb darabokra vágjuk; az almát, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk. Az almát kimagozzuk és felkockázzuk; az uborkát és a hagymát szintén kockára vágjuk. Tipp: A majonéz finom és népszerû étel, de táplálkozási szempontból nagyon nehéz.
Azzal lehet egészségessé tenni, ha biológiailag értékes hidegen sajtolt olajból készítjük. Elkészítés: Egy nagy tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük a haldarabokat. A salátát legalább egy órán át hûtõszekrényben hagyjuk összeérni, paradicsomgerezdekkel, tojás és uborkakarikákkal, valamint kaporral díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!