rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csirkés tortilla

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a tésztához: 20dkg liszt, 3 tojás, 3dl tej, 1 csipet só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók a töltelékhez: 20dkg csirkemell, 2 paradicsom, 1 cukkíni, 2 kaliforniai paprika.

    A csirkemellet hosszúkás szeletekre aprítsuk, megsózzuk, megborsozom, majd olajon aranybarnára pirítom. A cukkínit hosszúkásra, a paprikát keskeny hosszúkás szeletekre aprítsuk. A paradicsomnak levesszük a héját és felkockázzuk. Némi olajon puhára pároljuk, majd megsózzuk és megborsozom. A zöldséget és a húst elosztjuk a tésztán és felcsavarjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Unicumturmix

    Hozzávalók: 8 dl tej, 0,5 dl mez, 2 dl Unicum, 2 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2dl ásványvíz.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Piros krémsajt

    A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.

  • Erõleves másképpen

    Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Olasz nyári saláta

    Hozzávalók: egy fej saláta, 4 paradicsompaprika, 20 dkg paradicsom, egy szép nagy alma, fél zeller, borecet, olaj, só.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt, 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. 10 evõkanál maceszdara.

  • Rácz ponty

    Hozzávalók:

    800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld

  • Gyors túrógombóc

    Hozzávalók: 5 dl víz, 3 evõkanál kukoricadara, 25 dkg túró, cukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, 1 dl olaj, 4 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Karácsonyi csokoládérolád

    Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.

  • Bácskai csirkemell leves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.

  • Csokoládés, narancsos márványtorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortához: 26 dkg liszt, 2 tojás, 24 dkg cukor, 12 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, kandírozott narancshéj a díszítéshez.

  • Eperkrém leves

    Hozzávalók: 300 ml mascarpone, 50 dkg eper, 10 dkg cukor, 0,5 dl vörösbor, 1 db citrom, 3 db szegfûszeg, 1 rúd fahéj

  • Finn palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;

  • Andalúz fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg húsos,füstölt szalonna, 60 dkg zöld ceruzabab, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 szép kemény paradicsom, só,õrölt bors, borsikafû.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...