rss
  • Piros-fehér-zöld savanyúság

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg zöld és piros chili paprika, 20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl tárkonyecet, 8 ek. cukor, 12 ek. só.

    A chili szárát tövig visszavágjuk, de figyeljünk, hogy húsát ne sértsük meg. Egy lábosba öntjük az ecetet és egy liter vizet, majd sózzuk, cukrozzuk, és beletesszük az összes zöldséget. Így felforraljuk, majd eloszlatjuk a befõttesüvegekben, lezárjuk, és így tároljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Vörösboros kevert sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 5 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl vörösbor, 1 cs. Sütõpor, 10 dkg reszelt csoki, 10 dkg darált dió.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Húsvéti Görögsaláta bárányhússal

    Hozzávalók:200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom;

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Resztelt máj vörösborosan

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertésmáj
    - 3 nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl vörösbor
    - étolaj
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - só

  • Zöldbableves

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 40 dkg zöldbab, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1,2 l húsleves kockából

  • Házi szilvásgombóc

    Hozzávalók:

    - 60 dkg fõtt, tört burgonya
    - 30 dkg liszt
    - 40 dkg szilva
    - 20 dkg zsemlemorzsa
    - 20 dkg zsír
    - 15 dkg kockacukor
    - 5 dkg vaníliás cukor
    - 3 tojás
    - só
    - õrölt fahéj

  • Lengyel sajtmártás

    Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, õrölt borsot.

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Túró-barack felfújt

    Elõkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Appel Jack Daisy

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgõspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szûrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Húsos rakott zöldbab

    Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.