2024.03.29. - Auguszta

Osztrák császármorzsa

Hozzávalók: 50 g mazsola, 2 evõkanál rum, 100 g finomliszt, 4 evõkanál tejszín, 1/8 l tej, só, 3 db tojás, 1 tasak vaníliacukor, 30 g vaj, 40 g darabolt mandula, 2 evõkanál cukor, 10 g porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjük össze a mazsolát rummal és hagyjuk félóráig állni. Ezalatt alaposan keverjük össze a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd tegyünk bele egy csipetnyi sót. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre, a sárgáját meg keverjük össze a tésztával, amit aztán tegyünk félre egy fél óráig pihenni. Habarjuk össze a tojásfehérjét a vaníliacukorral, amíg kemény nem lesz, majd vegyítsük ezt is a tésztával.

Egy serpenyõben melegítsünk vajat és dobjuk bele a manduladarabokat, majd öntsük rá a tésztát és keverjük bele a rumos mazsolát. Süssük a tésztát 4-5 percig, míg aranybarna nem lesz az alja. Ha átsült, fordítsuk meg, és süssük át a másik oldalát is.

Amint ez is kész, szaggassuk egyenletes darabokra egy villával, szórjuk meg porcukorral, és erõs lángon rázogassuk át úgy, hogy enyhén karamellizálódjon a császármorzsánk. Ezt követõen vegyük le a lángról, szórjuk meg még egy kis porcukorral és azonnal tálaljuk. Szokás baracklekvárral, eperdzsemmel tálalni, de lehet vaníliaszószt vagy almakompótot is mellé adni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!