2025.11.05. - Imre

Kapros-joghurtos uborkakrémleves

Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.
Az uborkákat meghámozzuk, félbevágjuk, és kiskanállal kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, felöntjük a zöldséglevessel és a joghurttal. Sózzuk, borsozzuk, és simára turmixoljuk. A leves tetejét a finomra vágott kaporral és a durvára vágott dióval díszítjük. Jól lehûtve tálaljuk.

Jó étvágyat!