rss
  • Bundás alma

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg alma, 240 gramm liszt, 1 db tojás, 350 ml tej, 1 csipet só, 1 ek méz, 1 ek olaj.

    Az almákat megpucoljuk, felkarikázzuk és a közepébõl a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval. A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük a tojást. Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük. Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne. A végén mézzel leöntjük és tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsleves almával, fõzés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 50 dkg édeskés alma, 4 dl narancslé, 10 dkg porcukor, õrölt búzacsíra.

  • Kínai mártás

    Hozzávalók 2 személyre: 4 evõkanál citromlé, 4 újhagyma, 4 evõkanál szója szósz, 1 kávéskanál almaecet, 1 kávéskanál dijoni mustár, 2 csipet gyömbér.

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Hamis krémes

    Hozzávalók:

    Tészta: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csom. sütõpor, 12-15 dkg margarin, 2 db egésztojás, Krém: 1 db tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, pici rum, 2 csom. vaníliás pudingpor, 1 lit. tej

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk. Ezután kicsavarjuk, deszkán szétterítjük, 1 kávéskanál tört köménymaggal és 4 evõkanál porcukorral behintjük. Két dl ecetet ízlés szerint hígítva felforralunk és hûlni hagyjuk.

  • Cukkini rakottas

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Aldunai halászlé

    Az Aldunai halászlét a miénktõl teljesen eltérõen zöldségekkel, babérlevéllel fõzik. Vegyes halból készítik, és szinte mindig behabarják.

  • Appel Jack Daisy

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgõspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szûrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej

  • Majonézes krumlisaláta

    Hozzávalók 2 fõre: 1 fej karfiol, 5 db közepes krumpli, 250 g csiperkegomba, 2 egész vöröshagyma.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 tk reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

  • Fûszeres sajttal töltött kosárka

    Hozzávalók 4 személyre: Az omlós tésztához: 250 g liszt, só, 1 tojás, 125 g puha vaj. A töltelékhez és díszítéshez: 3 ek. krémsajt, 1 tojás, 1 cs. mélyhûtött vegyes zöld fûszernövény, só, bors, cayenne-i bors, 100 g juhsajt, 1 fej lilahagyma, 8-12 levél saláta, 4 ágacska petrezselyem.

  • Mandarintorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 6 dkg margarin, 11 dkg finomított kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 16 dkg darált héjas mandula, 2 evõkanál finom zsemlemorzsa, 1 1/2 teáskanál sütõpor, 2 doboz mandarinbefött, 24 g szintelen zselatin, 2,5 dl krémföl, 2 dl tejföl, 1/4 liter tojáslikör, 3,5 dl tejszín, 12-16 szelet tejcsokoládés ostyarúd, 12-16 étcsokoládés ostyarúd; a diszítéshez: 2 evõkanál tojáslikör, és 1-2 teáskanálfinomra apritott, nem sózott pisztácia, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa