2024.05.13. - Szervác, Imola

Rigójancsi

Tészta hozzávalói: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó /cukrozatlan/, fél csomag sütõpor, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, hagyjuk kihûlni, majd kettévágjuk. A tészta tetejét 15 dkg tortabevonó csokoládéval, melyet gõz felett felolvasztottunk és belekevertünk másfél evõkanál olajat, bevonjuk, majd hagyjuk megdermedni. Közben elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói: 1/2 liter tejszín, 3-4 evõkanál kakaó /cukrozatlan/, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfixáló.

A kakaót, a vaníliás cukrot egy morzsa tejszínnel csomómentesre keverjük, a többi tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan csorgatással belekeverjük a kakaós masszát.

Összeállítás: a tésztalapra kenjük a tejszín krémet. A csokoládéval bevont tésztát 5×5-s kockákra vágjuk jó éles, forró vízbe mártott késsel és a kockákat ráhelyezzük a krém tetejére. A kész süteményt legalább 1 órára a hûtõ leghidegebb részébe tesszük. Szervírozás elõtt a kockák mentén tudjuk a süteményt szeletelni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!