(a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemájat annyi sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, majd fehéredésig fõzzük. Leszûrve hagyjuk kihûlni. Ezután a császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió-virággal megfûszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk-összedolgozzuk. Nedves kézzel kis rudakat formázunk belõle, lisztben megforgatjuk és azonnal beletesszük a forró olajba. 4-5 perc alatt szépen megsütjük, lecsöpögtetjük és rögtön tálaljuk. Nagyon jó mellé a fokhagymával ízesített tartármártás és a paradicsomsaláta. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ ínyencfalat.