rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gesztenyés csirkemájkrokett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
    (a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
    császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
    só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A csirkemájat annyi sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, majd fehéredésig fõzzük. Leszûrve hagyjuk kihûlni. Ezután a császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió-virággal megfûszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk-összedolgozzuk. Nedves kézzel kis rudakat formázunk belõle, lisztben megforgatjuk és azonnal beletesszük a forró olajba. 4-5 perc alatt szépen megsütjük, lecsöpögtetjük és rögtön tálaljuk. Nagyon jó mellé a fokhagymával ízesített tartármártás és a paradicsomsaláta. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ ínyencfalat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kaszpi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 2 db közepes hering, 4 db sárgarépa, 2 db ömlesztett sajtkocka, 15 dkg vaj, bors, petrezselyem zöldje.

  • Tökpörkölt

    Hozzávalók: tök, kapor, vöröshagyma, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, köles, zöldhagyma.

  • Süni

    Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 5 dkg tisztított mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés szerint só.

  • Libamáj rizzsel

    Nagyon ízletes finom eledel a libamáj s annál jobb, minél egyszerûbben van elkészítve. Egy szép nagy libamájat megmosunk és besózunk. Egy sárgarépát s egy fej vereshagymát szeletekre vágva egy lábas fenekére teszünk s ráfektetjük a libamájat, teszünk rá egy jó kanál zsírt és annyi vizet, hogy a libamájat ellepje.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Nyúl Sztroganoff módra

    Hozzávalók: 4 db nyúl hátsó combja, 1 fej vöröshagyma összevágva, 25 dkg gomba összevágva, 5 dkg vaj, 2 kávéskanál mustár, 2 dl tejszín, só, bors;

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Krumplifõzelék paradicsomosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli - hámozva, kockákra aprítva
    - 15 dkg paradicsompüré
    - 1/2 dl olaj
    - 4-5 dkg liszt
    - 1 zeller
    - 2 babérlevél
    - kb. 1 teáskanál õrölt pirospaprika
    - kb. 1 teáskanál õrölt kömény
    - 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
    - 2-3 evõkanál cukor - ízlés szerint
    - só

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Tárkonyos pulykaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg pulykamell
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 l húslevesalap
    - fél citrom
    - 2 marék zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 2 szál sárgarépa
    - 1/2 dl tejszín
    - 1/2 dl tejföl
    - friss tárkony
    - 1/2 dl tárkonyecet

  • Sült túrókolbászkák

    Hozzávalók: 25dkg túró (félzsíros) 10dkg vaj 3tojás 10dkg liszt 10dkg zsemlemorzsa só, 1dl napraforgó étolaj petrezselyem, késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling.

  • Narancslekváros húsvéti sült sonka

    A különlegesen pikáns sonka fõzéséhez és sütéséhez is narancsot használunk, és a fõzés után még a sütõbe is kerül. Ha szeretnénk kipróbálni ezt a (nemcsak) húsvéti ételt, olyan sonkát válasszunk, amelyen van egy kevés bõrös zsírréteg is.(Bár ennek jelentõs részét le is vághatjuk, illetve majd kisül.)

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók:

    A fánkhoz:

    - 500 g búzaliszt
    - 200 ml tej
    - 40 g élesztõ
    - 50 g porcukor
    - 60 g vaj
    - 5 db tojássárgája

    A sütéshez:

    - étolaj

    A díszítéshez:

    - baracklekvár
    - porcukor

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Babpörköltes egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 ek liszt, 1 kk olaj, 1 ek só, 1-1 késhegynyi õrölt bors, pirospaprika, vegeta.

  • Töltött banánhajók

    Hozzávalók: banán, baracklekvár, tejszínhab.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Spenótleves

    Hozzávalók:

    50 dkg fiatal paraj, 1 kukoricakonzerv, 1/2 fej vöröshagyma vékonyan fölszeletelve, 1/2 kávéskanál szardellapaszta, 2 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém, 2 kávéskanál pirospaprika, 7 dl csirkehúsleves (kocka vagy zacskó), só, egy kevés olaj

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...