2024.03.29. - Auguszta

Besamel-(tej)mártás

Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig pirítjuk. Hozzáöntjük a forró tejet és habverovel állandóan kevergetve kiforraljuk. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük.A kiforralt és ízesített mártást szuroruhán vagy szorszitán átszurjük. A mártás teljesen sima és bársonyos lesz.Ezt a mártást önálló mártásként nem tálaljuk, más
mártások alapjául szolgál!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!