2020.12.02. - Melinda, Vivien

Málnás csigatorta

Hozzávalók:

A tésztához: 15 dkg liszt, 5 tojás, 7 dkg vaj, csipetnyi só;

A töltelékhez: 25 dkg mirelit málna, 4 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikõr, 5 lap fehér zselatin, 1 evõkanál porcukor;
bohócdoktor vizit szja 1%

Elkészítés:

A vajat a sóval 2.5 dl vízben felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Ha langyosra hûlt, egyenként belekeverjük a tojásokat is. Nyomózsákba töltjük, és sütõpapírral kibélelt tepsire, kissé hézagos spirál alakban két, 22 cm átmérõjû kört nyomunk. Elõmelegített sütõben, 200 fokon (gáztûzhelynél 2-es fokozaton) 20 percig sütjük. A tehéntúrót kikeverjük a Mascarponéval, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. 3 lap zselatint feloldunk, és a krémbe keverjük. Végül belevegyítjük a málnát is. A málnás krémet az egyik tésztalapra kenjük, és hûvös helyre állítjuk. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a félretett, feloldott zselatint és a tojáslikõrt. A likõrös habot a krémre simítjuk, és befedjük a másik tortalappal. Porcukorral meg- hintve kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!