rss
  • Falusi asszonyok zöldborsólevese

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

    A csirkeaprólékot a sóval felteszem két liter vízben fõni. Fél óra múlva hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a cukorborsót. Mikor megpuhult, készítek egy világos rántást a zsírból (olajból), a lisztbõl, finomravágott hagymából, zúzott fokhagymából, paprikából egy világos rántást készítek és hideg vízzel engedem fel. Ezzel rántom be a levest, egyidejûleg beleteszem a kiskockatésztát és készre fõzöm. Ízlés szerint tejföllel ízesítem.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Baconös csirkemáj

    Baconös csirkemájA bacon szalonnát elfelezzük és csirke májat is. Majd a baconre tesszük a májat és betekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük! Ezt addig folytatjuk míg a bacon el nem fogy! Előmelegítjük a sütőt 180 fokra! Egy tepsit kenőtollal kiolajozunk majd beleteszem a baconbe tekert csirkemájat és fóliával lefedjük és 20 percig pároljuk majd le vesszük a fóliát és pirosodásig sütjük! De úgy hogy egyszer meg is forgatjuk hogy mind a két oldala piros legyen! Ha megsült kiszedjük egy tálra, és tört burgonyával vagy egyéb választott körettel tálaljuk.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Hercegnõburgonya

    Hozzávalók: 1000 g burgonya, 4 db tojássárgája, 150 ml tejszín, 125 g reszelt sajt, só, frissen õrölt bors.

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Rokfortos-diós tészta

    Rokfortos-diós tésztaA diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Sörös borda

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Savanyú káposzta leves

    Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5kg fehérkaraj, 0,5kg kolbászhús, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evõkanál liszt, 1 liter tejföl, 2dl olaj, a disznó agyveleje.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg zellergumó, ízlés szerint só;

  • Hókoktél

    Egy gombóc vaníliafagylaltot és 2 cent tojáslikõrt keverjünk jól össze...

  • Karfiolos zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, karfiol, 2 paradicsompaprika, 1 cukkíni, só, 5 dkg margarin, 1 teáskanál chili, kömény, õrölt koriander, zöld és fekete szemes bors, cayenne-i bors.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Hozzávalók: 11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg elõfõzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, ½ friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.