2024.03.19. - József, Bánk

Erdélyi juhtúrós puliszka

Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Háromliteres fazékban 1 és fél liter vizet teszünk forrni. Egy fél leveseskanál sót teszünk bele és a habverõvel verve közészórjuk a kukoricalisztet addig, míg nehezedni kezd, még jól tovább verjük, de lisztet nem teszünk többet. Ha már olyan, mint a tejben megfott gríz, jól meg van duzzadva, levesszük. Egy lábasba kevés olajat vagy vajat teszünk, elkenjük, beleteszünk pár kanál puliszkát, zsíros kanállal elsimítjuk, erre juhtúrót szórunk, pár kanál tejfölt, kevés vajat, ezt ismételjük. Utoljára tetejébe túrót teszünk és sütõben pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!