rss
  • Ananászos túrókrém pohárban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

    A tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felfort, habverõvel történõ állandó keverés mellett hozzáöntjük és forráspontig hevítjük. A tûzrõl levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd belekenjük az ananászkonzerv levében feloldott zselatint. Az elkészített krémet jól lehûtjük, közben az ananászt apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez. Belekeverjük az áttört tehéntúrót is. Végül lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín kétharmad részét. Ezután talpas poharakba töltjük, hûtõszekrénybe téve jól lehûtjük. Tálaláskor a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.

    Elkészítési idõ: 35 perc
    Egy adag: 1148 kJ/273 kcal


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos krumpli

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg edami sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, õrölt bors, só.

  • Fettuccini alla genovese

    Hozzávalók: 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fetuccine).

  • Darás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg búzadara.

  • Fokhagymás baguette

    Hozzávalók: 1 baguette, 5-6 gerezd fokhagyma, só, 8 ek vaj, 1 ek finomra vágott petrezselyemzöld.

  • Csokikenyér

    Csokikenyér A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet hígítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Póréhagymával töltött burgonya

    Hozzávalók:

    - 4 nagy burgonya
    - 2 póréhagyma fehér része
    - 1 evõkanál reszelt emmentáli sajt
    - 2 evõkanál reszelt parmezán
    - 1 tojás
    - 5 dkg bacon
    - 2 evõkanál olaj
    - 3 dkg vaj
    - csipetnyi köménymag
    - só, bors

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Bojtárleves

    Hozzávalók: 25 dkg sertés apró hús, egy fej hagyma, egy kanál zsír, késhegynyi pirospaprika, egy evõkanál liszt, 2 evõkanál tarhonya, egy deci tejföl, só.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Habos rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.

  • Chilipaprikás sügér

    Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Meggyesrétes

    Hozzávalók: 4 lapos réteslap, 2 pohár kefir, 3 kefires pohár cukor, 3 kefires pohár búzadara, 1/2 cs sütõpor, olaj, 2 cs. vanília, 10 dkg. meggybefõtt, fahéj. A tetejére: 1 tojás és 1dl. tejföl keveréke.

  • Sajtos szalagtészta csõben sütve

    Hozzávalók: 30 dkg zöld szalagtészta, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 45 dkg darált hús, 20 dkg paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 2 babérlevél, 1 tk provence-i fûszer, só, bors, késhegynyi majoranna, kevés szerecsendió, 12 dkg reszelt sajt.

  • Csirkemájas paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    csirkemáj, lilahagyma, paradicsom, piros húsú paprika, lolo-roso, só, citrom, fokhagyma, majoránna, bors, olíva olaj, balzsamecet, kenyér (pirítósnak)