2024.04.16. - Csongor

Ananászos túrókrém pohárban

Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felfort, habverõvel történõ állandó keverés mellett hozzáöntjük és forráspontig hevítjük. A tûzrõl levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd belekenjük az ananászkonzerv levében feloldott zselatint. Az elkészített krémet jól lehûtjük, közben az ananászt apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez. Belekeverjük az áttört tehéntúrót is. Végül lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín kétharmad részét. Ezután talpas poharakba töltjük, hûtõszekrénybe téve jól lehûtjük. Tálaláskor a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.

Elkészítési idõ: 35 perc
Egy adag: 1148 kJ/273 kcal

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!