Hozzávalók:
2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
60 dkg húsból darált húst készítünk. A maradék húst a hártyáktól megtisztítjuk és egy éjszakára hagymalébõl, sóval, borssal, olajjal készített lében megpácoljuk. Ezután a speciális hosszú függõleges nyársakra húzzuk a húst, szorosan egymásra fektetve, a hússzeletek közötti részt pedig a darált hússal töltjük ki. Az így elkészített nyárson lévõ hús szorosan összepréselõdik.
Hagymalével megkenjük és kezdõdhet a sütés. A függõlegesen elhelyezett nyársak lassan forgásnak indulnak a grillsütõben, melynek az egyik oldala nyitott. Éles késsel a külsõ megsült részeket függõleges, egészen vékony szeletekben folyamatosan levágjuk. A döner kebabot nyers hagymakarikákkal, paradicsommal, erõs paprikával, zöldsalátával kenyérlepényen tálalják.
Kebab döneresen
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!