2025.11.03. - Gyõzõ

Kebab döneresen

Hozzávalók:

2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj
60 dkg húsból darált húst készítünk. A maradék húst a hártyáktól megtisztítjuk és egy éjszakára hagymalébõl, sóval, borssal, olajjal készített lében megpácoljuk. Ezután a speciális hosszú függõleges nyársakra húzzuk a húst, szorosan egymásra fektetve, a hússzeletek közötti részt pedig a darált hússal töltjük ki. Az így elkészített nyárson lévõ hús szorosan összepréselõdik.

Hagymalével megkenjük és kezdõdhet a sütés. A függõlegesen elhelyezett nyársak lassan forgásnak indulnak a grillsütõben, melynek az egyik oldala nyitott. Éles késsel a külsõ megsült részeket függõleges, egészen vékony szeletekben folyamatosan levágjuk. A döner kebabot nyers hagymakarikákkal, paradicsommal, erõs paprikával, zöldsalátával kenyérlepényen tálalják.
Kebab döneresen