2024.04.16. - Csongor

Meggyes lepény

40 dkg lisztet 10 dkg margarinnal, 1 dl tejföllel elmorzsolunk. Ízlés szerint adunk hozzá édesítõszert, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, ha szükséges, kevés tejjel összegyúrjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Legalább 1 órát pihentetjük. Kétfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és kisebb tepsibe tesszük.
A tésztára 2 evõkanál búzacsírát szórunk, erre tesszük a meggyet (kb. 1kg kimagozva) - de lehet próbálkozni kevesebbel is. A meggyet is édesítjük, majd a tészta másik felével letakarjuk. Tojással megkenjük. Villával megszúrkáljuk és megsütjük.
Meggyes lepény
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!